Curtea Constituțională a suspendat modificările privind activitatea ANI
Full Article 1 minutes read

Curtea Constituțională a suspendat modificările privind activitatea ANI

Curtea Constituțională (CC) a admis pe 21 decembrie, cererea de suspendare a legii pentru modificarea unor acte normative depusă de depupatul Sergiu Litvinenco. Legea contestată vizează inclusiv competența Autorității Naționale de Integritate (ANI) și modul în care poate fi exercitată aceasta.

„Astăzi, 21 decembrie 2020, Curtea Constituțională a admis cererea de suspendare a acțiunii Legii nr. 244 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative (proiectul nr. 495 din 4 decembrie 2020) depusă de domnul Sergiu Litvinenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova”, anunță CC.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, ANI salută decizia Curții Constituționale.

„Autoritatea reiterează că își continuă misiunea sa legală și mizează pe intențiile anunțate de fortificare instituțională a acesteia”, spune ANI.

Amintim că deputatul partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a contestat la Curtea Constituțională (CC) modificările adoptate de majoritatea parlamentară referitoare la activitatea Autorității Naționale de Integritate. Sergiu Litvinenco spune că legea contestată este neconstituțională, întrucât „nu respectă criteriile de claritate, contravine conceptului statului de drept, încalcă principiul de neretroactivitate și a fost adoptată cu încălcarea procedurilor stabilite de Constituție și de Regulamentul Parlamentului.”

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: