„Dacă va fi ordin, mergem chiar și în America”. Kadîrov, reacție Kievului despre „lovitura de stat în Moldova cu implicarea cecenilor”
Full Article 3 minutes read

„Dacă va fi ordin, mergem chiar și în America”. Kadîrov, reacție Kievului despre „lovitura de stat în Moldova cu implicarea cecenilor”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a comentat declarațiile oficialului ucrainean Alexei Danilov, care a spus că Rusia ar avea în plan să dea o lovitură de stat în Moldova, iar pentru aceasta Kremlinul poate implica luptători ceceni. Kadîrov l-a numit pe Danilov „un încrezător în sine” și a mai declarat că dacă va fi un ordin de la Comandantul Suprem, atunci acesta va fi îndeplinit fără a fi discutat. 

„Aici în orizontul ucrainean a apărut un alt încrezător în sine, care ar fi dezvăluit planurile sinistre ale Rusiei de a pune mâna pe Moldova și a prezis prăbușirea Federației într-o duzină de țări”, a scris Kadîrov, pe Telegram.

„Explic pentru astfel de experți: mai trebuie să studiați și să studiați despre planurile Rusiei. Dacă va fi un ordin de la Comandantul Suprem, suntem pregătiți să mergem chiar și în America, vom lăsa Moldova cu mult în urmă. Și oricare astfel de ordin nu este discutat, ci îndeplinit. Avem toate forțele, mijloacele și echipamentele necesare pentru a-l aduce la viață”, a adăugat el.

Kadîrov s-a referit și la discuțiile despre „prăbușirea Rusiei”. El a declarat că „aceste încercări ale Occidentului au loc încă din anii 90”. „Granițele Rusiei se schimbă doar atunci când ea însăși își dorește aceasta”, a conchis liderul cecen.

***

Amintim că pe 12 februarie, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei Alexei Danilov declara că Rusia intenționează să dea o lovitură de stat în Moldova în viitorul apropiat. Pentru aceasta, potrivit lui, Kremlinul poate implica luptători ceceni.

Recent, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina ar fi intercepat planul Rusiei de a perturba situația politică din Moldova, fapt despre care a informat-o pe Maia Sandu. 

Ulterior Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a confirmat recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni. Prin urmare, reprezentanții Serviciului au menționat că au identificat mai multe activități care ar avea ca scop „subminarea statului Republicii Moldova”.

Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, șefa statului Maia Sandu a dat asigurări că este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu Vladimir Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune.

La rândul ei, ministra Afacerilor de Interne Ana Revenco a menționat că nu este o noutate mesajul transmis de președintele Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: