Ucraina: În tentativa loviturii de stat în Moldova, Rusia ar putea implica luptători ceceni
Full Article 2 minutes read

Ucraina: În tentativa loviturii de stat în Moldova, Rusia ar putea implica luptători ceceni

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei Alexei Danilov susține că Rusia intenționează să dea o lovitură de stat în Moldova în viitorul apropiat. Pentru aceasta, potrivit lui, Kremlinul poate implica luptători ceceni, relatează publicația ucraineană Obozrevateli

„În Moldova acum se schimbă conducerea țării, blocul de putere este întărit la maximum. Serviciul nostru de spionaj a avertizat Chișinăul că Federația Rusă, în timpul apropiat, dorește să efectueze acolo o așa-zisă lovitură de stat”, a spus Danilov.

El crede că Rusia poate implica în tentativa de lovitură de stat luptători ceceni, care au fost trimiși în Ucraina în februarie anul trecut pentru a înlătura conducerea țării. Potrivit lui, aceeași ceceni lucrează ca „salvatori” în Turcia.

„Urmărim această situație foarte atent pentru ca acești „salvatori” să nu ajungă la Chișinău. Le știm numele, prenumele și patronimele”, a comunicat el.

Autoritățile moldovenești nu au comentat deocamdată declarația oficialului ucrainean.

***

Amintim că recent, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina ar fi intercepat planul Rusiei de a perturba situația politică din Moldova, fapt despre care a informat-o pe Maia Sandu. 

Ulterior Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a confirmat recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni. Prin urmare, reprezentanții Serviciului au menționat că au identificat mai multe activități care ar avea ca scop „subminarea statului Republicii Moldova”.

Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, șefa statului Maia Sandu a dat asigurări că este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu Vladimir Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune.

La rândul ei, ministra Afacerilor de Interne Ana Revenco a menționat că nu este o noutate mesajul transmis de președintele Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: