„Nu este o noutate pentru noi”. Ministra Revenco, despre declarația lui Zelenski cu privire la planul Rusiei în Moldova 
Full Article 3 minutes read

„Nu este o noutate pentru noi”. Ministra Revenco, despre declarația lui Zelenski cu privire la planul Rusiei în Moldova 

Ministrul de Interne Ana Revenco a menționat că nu este o noutate mesajul transmis de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski că Rusia își dorește să destabilizeze situația politică și să deturneze parcursul european al Republicii Moldova. 

„Nu cred că este o noutate absolută pentru noi toți acest mesaj ori despre ce erau așa numitele proteste din toamna anului trecut, despre ce erau acel șir de alerte de minare false, depre ce era propaganda masivă și continuă, despre ce erau toate acțiunile de dezinformare, despre ce este șantajul energetic pe fundalul căruia are loc și creșterea de prețuri, despre ce este migrația folosită ca și armă?”, a declarat Revenco la „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Revenco a menționat că „toate sunt elemente ale unui război hibrid, menit să radicalizeze societatea și să determine un nivel dramatic de destabilizare”.

„Spuneam acest lucru și în toamna anului trecut, când măsurile întreprinse au pus pe pauză aceste proteste, prin investigațiile care au fost lansate, prin banii care au fost ridicați în urma perchezițiilor”, a adăugat ministra.

Întrebată dacă pericolele au dispărut, Revenco a declarat că Moldova este în continuare parte a acestui război hibrid.

„Noi continuăm să fim parte a unui război mediatic, au loc acțiuni informative care au drept scop divizarea societății și defocusarea Guvernului de la agenda de dezvoltare, drenează bugetul, nu ne permit să ne concentrăm așa cum ne-am fi dorit pe agenda de dezvoltare. Toate aceste elemente sunt parte a unui scenariu menite să destabilizeze situația”, a spus ministra.

***

Amintim că în cadrul discursului său din plenul Consiliului European, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina ar fi intercepat planul Rusiei de a perturba situația politică din Moldova, fapt despre care a informat-o pe Maia Sandu. 

Ulterior Serviciul de Informații și Securitate a confirmat recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni. Prin urmare, reprezentanții Serviciului au menționat că au identificat mai multe activități care ar avea ca scop „subminarea statului Republicii Moldova”.

Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, șefa statului Maia Sandu a dat asigurări că este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu Vladimir Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: