De ce Cristina Gherasimov nu poate depune jurământul în calitate de ministru? Recean va cere în Parlament modificarea structurii Guvernului
Full Article 2 minutes read

De ce Cristina Gherasimov nu poate depune jurământul în calitate de ministru? Recean va cere în Parlament modificarea structurii Guvernului

Premierul Dorin Recean va solicita joi, 1 februarie, în Parlament, modificarea structurii Guvernului. Anunțul a fost făcut luni, 29 ianuarie, în timpul învestirii în funcție a noului ministru de Externe, Mihai Popșoi. Astfel, pe lângă funcția de vicepremier pe afaceri externe, care va fi ocupată de Popșoi, în Guvern va fi creată și funcția de vicepremier pe integrarea europeană, care îi va reveni Cristinei Gherasimov.  

„Joi, în Parlament, vom solicita să se aprobe modificarea structurii Guvernului și vom avea de acum în colo și vicepremier pe afaceri externe, și vicepremier pe  integrare europeană, fără portofoliu, care va conduce efortul nostru de integrare europeană și, respectiv, Biroul de integrare europeană. Avem de muncit pe ambele dimensiuni”, a declarat Dorin Recean.

Amintim că premierul Dorin Recean a anunțat pe 24 ianuarie, după demisia lui Nicu Popescu din funcția de vicepremier și ministru de Externe că Cristina Gherasimov se alătură cabinetului de miniștri. Ea va conduce Ministerul pentru Afaceri Europene. Toto atunci, Recean a anunțat că Mihai Popșoi va conduce ministerul Afacerilor Externe.

Mihai Popșoi a depus jurământul de învestire în funcție cinci zile mai târziu, pe 29 ianuarie, la Președinție. Deocamdată nu a fost anunțată data la care Gherasimov va depune jurământul de învestire, însă anterior Guvernul a precizat pentru presă că portofoliu urmează inițial să fie creat prin modificarea organigramei Guvernului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: