gagauzmedia.md

De ce PLDM se retrage din cursa electorală de la Hâncești și ce îndemn are formațiunea pentru alegători

Anatolie Postolachi, candidatul Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la alegerile din Hâncești, se retrage din cursa electorală. O decize în acest sens a fost luată la ședința Biroul Permanent Central al partidului. Mai mult, formațiunea îndeamnă alegătorii din circumscripția 38 să meargă la vot și să-l aleagă pe candidatul pro-european cu șanse reale de a câștiga acest scrutin.

„PLDM a intrat în această cursă electorală în speranța că va putea iniția, măcar în ceasul al doisprezecelea, o platformă de dialog cu ceilalți candidați de pe dreapta eșicherului politic pentru a stabili cine are șanse mai mari și pentru a oferi, astfel, alegătorilor o alternativă sigură și viabilă. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat”, se arată într-un comunicat al partidului.

Formațiunea menționează că de cealaltă parte, „candidații care reprezintă arcul guvernamental, folosesc resursele administrative și pomenile electorale pentru a se poziționa cât mai avantajos în preferințele alegătorilor”. În aceste condiții, PLDM nu vede rostul de a continua cursa electorală.

Menționăm că în raionul Hâncești are loc campania electorală pentru alegerile parlamentare noi pentru funcția de deputat, care se vor desfășura pe 15 martie. La scrutin va participa Ștefan Gațcan (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova), Ion Mereuță (Partidul Democrat din Moldova), Olesea Stamate (Partidul Acțiune și Solidaritate), Vitalie Balinschi (Partidul ȘOR) și Dorin Chirtoacă (Mișcarea Politică „UNIREA”).

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Partidul Național Moldovenesc

PNM cere pedepse pentru negarea crimelor comunismului: „E o formă de complicitate morală”

Partidul Național Moldovenesc propune ca negarea crimelor comunismului — inclusiv deportările, foametea organizată și execuțiile — să fie sancționată prin lege. Formațiunea susține că o astfel de măsură este necesară pentru protejarea memoriei victimelor și a demnității naționale, în contextul în care, susține PNM, mai mulți politicieni laudă URSS.

Vedem politicieni care vorbesc despre realizările URSS, în timp ce ignoră suferința a sute de mii de oameni deportați, umiliți și executați în propria lor țară. Noi considerăm că a venit timpul ca R. Moldova să-și apere memoria istorică prin lege. Propunem modificarea Codului penal și introducerea unei pedepse cu închisoare pentru negarea, justificarea sau trivializarea publică a crimelor comise de regimul comunist, inclusiv deportările, foametea organizată, represiunile intelectualilor și execuțiile extrajudiciare. Negarea crimelor comunismului este o formă de complicitate morală în aceste crime”, a declarat liderul PNM, Dragoș Galbur.

PNM susține că exemplul unor țări europene care au condamnat regimurile totalitare ar trebui urmat și de Republica Moldova.

***

Amintim că anterior, Asociația Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Republica Moldova a solicitat autorităților modificarea Codului Penal, astfel încât negarea crimelor comunismului să fie sancționată.

Solicitarea avenit după declarațiile liderului blocului politic „Победа”, Ilan Șor, care „ar fi negat existența represiunilor comuniste din perioada 1917–1989”. Potrivit unui apel public lansat de organizație, astfel de afirmații „insultă memoria victimelor deportărilor, foametei organizate și a altor crime comise de regimul sovietic”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: