De la ce vârstă trebuie purtată masca de protecție? Avocatul poporului pentru drepturile copilului cere lămuriri de la prim-ministru
Full Article 2 minutes read

De la ce vârstă trebuie purtată masca de protecție? Avocatul poporului pentru drepturile copilului cere lămuriri de la prim-ministru

Avocatul poporului pentru drepturile copilului solicită claritate în privința vârstei minime rezonabile de la care copiii urmează să poarte măști de protecție în spațiile publice închise. Un demers în acest sens a fost expediat premierului Ion Chicu, se arată într-un comunicat publicat pe 23 iunie de Oficiul Avocatul Poporului. 

Potrivit Maiei Bănărescu, prevederile hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, prin care a fost dispusă purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spațiile publice închise, sunt neclare și ușor interpretabile în cazul copiilor.

Maia Bănărescu atrage atenția asupra faptului că un bebeluș sau un copil de 2-7 ani nu poate să răspundă cerinței de purtare a măștilor în mod egal cu un minor de 15 sau 18 ani. De aceea, în opinia avocatului poporului pentru drepturile copilului, aplicabilitatea acestei cerințe este disproporțională raportată la categoriile de vârstă ale copiilor până la împlinirea majoratului.

Ombudsmanului copilului pledează pentru stabilirea unor condiții clare și specifice atunci când cerința în cauză se referă la minori. Maia Bănărescu consideră că este necesar să fie stabilită o vârstă minimă rezonabilă pentru care copiii urmează să poarte măști de protecție, fără a fi afectați de aceasta, precum și oportunitatea purtării măștilor de protecție de către copiii cu dizabilități.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: