De la începutul anului, ANTA a aplicat amenzi în valoare de peste 8 milioane de lei
Full Article 1 minutes read

De la începutul anului, ANTA a aplicat amenzi în valoare de peste 8 milioane de lei

De la începutul anului 2021 și până pe data de 20 iunie, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) au aplicat amenzi în valoare de peste 8 milioane de lei. 

Astfel, în perioada menționată, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri și colete și/sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier și/sau prestarea serviciilor contra cost cu admiterea încălcărilor prevăzute de norma legală, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 2496 procese-verbale cu privire la contravenție. Valoarea amenzilor constituie 8 320 050 lei.

Totodată, în privința a 549 de șoferi a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

În acest sens, ANTA atenționează toți conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport, precum și operatorii de transport rutier, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară și să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere nr. 150 din 17.07.2014.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: