„De unde a obținut acest partid contactele persoanelor?” Un deputat al Platformei DA cere explicații de la Partidul „ȘOR”
Full Article 2 minutes read

„De unde a obținut acest partid contactele persoanelor?” Un deputat al Platformei DA cere explicații de la Partidul „ȘOR”

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Liviu Vovc susține că a primit mai multe scrisori de la cetățeni care ar fi fost telefonați de către reprezentanți ai Partidului „ȘOR”, pentru a le mulțumi că au semnat în susținerea înscrierii Violetei Ivanov în cursa pentru alegerile prezidențiale. Potrivit parlamentarului, oamenii spun că nu au semnat. În context, Liviu Vovc cere explicații de la Comisia Electorală Centrală (CEC) și de la conducerea Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Liviu Vovc scrie că astfel de încălcări trebuie verificate și taxate.

„Am primit mai multe scrisori de la cetățeni care au fost telefonați de reprezentanți ai P.P. Șor pentru a le mulțumi că au semnat în susținerea candidatului lor la funcția de președinte. Persoanele în cauză au rămas stupefiate de acest apel deoarece nu au făcut acest lucru și nu l-ar fi făcut niciodată. În acest context apar întrebări referitor la semnăturile din listele de subscripție dar și de unde a obținut acest partid contactele persoanelor”, explică deputatul Platformei DA.

În context, Liviu Vovc menționează că a expediat scrisori oficiale adresate conducerii CEC-ului dar și a Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal și le-a cerut să verifice această informație și să acționeze conform legislației.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului „ȘOR” Alina Șargu a răspuns că nu comentează „aberații”.

Cererea de înregistrare a candidatei desemnate de partidul „Șor”, Violeta Ivanov, în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, a fost aprobată de mebrii CEC în cadrul ședinței din 29 septembrie.

Potrivit președintelui CEC, Dorin Cimil, din cele peste 23 de mii de semnături colectate de membrii grupului de inițiativă, în susținerea candidatei partidului „Șor”, 3 431 au fost declarate nule.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: