De ziua lor profesională, Maia Sandu i-a felicitat și i-a încurajat pe angajații SPPS să susțină reformarea instituției
Full Article 2 minutes read

De ziua lor profesională, Maia Sandu i-a felicitat și i-a încurajat pe angajații SPPS să susțină reformarea instituției

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat pe 27 ianuarie la evenimentele dedicate Zilei profesionale a Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), care coincid cu cea de-a 29-a aniversare de la crearea instituției. Maia Sandu i-a felicitat pe angajații SPPS pentru meseria aleasă, le-a mulțumit pentru premiile și medaliile pe care le aduc de la diferite concursuri sportive internaționale și le-a urat să persevereze în plan profesional.

„Apreciez efortul dvs., căci știu cât de solicitantă poate fi această muncă, iar adesea nu aveți parte nici de weekenduri, nici de sărbători. Vreau să vă amintesc, totodată, că în SPPS există și multe nereguli. Știm că, din păcate, Serviciul a fost utilizat în diferite cazuri în beneficiul unor interese înguste, nu în interes național. Știm că mulți dintre angajații SPPS sunt nemulțumiți de modul în care s-au întâmplat lucrurile, de faptul că au fost promovați oameni fără merite sau de indicațiile politice care se dădeau”, a declarat Președintele.

Șefa statului a subliniat că asemenea abordări nu-și au locul într-o astfel de structură, care trebuie nu doar să asigure paza unor persoane și instituții publice, ci să ofere un sentiment de siguranță tuturor cetățenilor noștri. În context, doamna Maia Sandu a menționat că este la curent cu faptul că la SPPS se desfășoară o serie de anchete de serviciu cu privire la mai multe acțiuni abuzive și și-a exprimat speranța ca aceste anchete să aibă o finalitate. „Sper ca SPPS-ul să devină o instituție care își îndeplinește cu demnitate misiunea, iar ofițerii Serviciului să fie mândri de profesia lor, să fie priviți cu respect și încredere.”

Sandu a menționat că în SPPS există multe persoane responsabile, curajoase și oneste. „Veți găsi un sprijin în mine. Și eu, și colegii mei vor susține reformarea instituției, așa încât oamenii de treabă să fie promovați și nimeni să nu-i oblige să acționeze contrar legii”, a subliniat Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: