Decis: Eurovision 2023 se va desfășura în Marea Britanie
Full Article 2 minutes read

Decis: Eurovision 2023 se va desfășura în Marea Britanie

Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) și BBC au confirmat că Eurovision Song Contest 2023 va fi găzduit în Regatul Unit în numele difuzorului câștigător din acest an – Ucraina. BBC își va prelua sarcinile de găzduire, iar concursul va avea loc în Regatul Unit în 2023, se arată într-un comunicat. Decizia a fost luată din motive de siguranță.

Concursul de licitație pentru orașul gazdă va începe săptămâna aceasta.

Ucraina se va califica automat pentru Marea Finală împreună cu „Big 5” (care include Marea Britanie). Reprezentanții Marii Britanii vor colabora cu BBC pentru a dezvolta elemente ucrainene ale emisiunilor

Ucraina, ca țară câștigătoare în 2022, se va califica automat în Marea Finală a viitorului Concurs, alături de așa-numitele „Big 5” (acele țări care contribuie cel mai mult financiar la Concurs: Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul unit).

Anterior Ucraina, care a câştigat în acest an concursul Eurovision, a denunţat decizia prin care i-a fost retrasă calitatea de gazdă a următoarei ediţii a acestei competiţii muzicale din motive de securitate după invadarea teritoriului său de către Rusia.

Reamintim că grupul etno-rap ucrainean Kalush Orchestra a câștigat Eurovision Song Contest 2022, care a avut loc anul acesta la Torino.

Reprezentanții Moldovei – grupul „Zdob și Zdub” și frații Advakhov au ocupat locul 7 în finala concursului internațional de cântec.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: