Decretul privind desemnarea lui Grosu, pe masa judecătorilor. CC va examina vineri cererea socialiștilor
Full Article 2 minutes read

Decretul privind desemnarea lui Grosu, pe masa judecătorilor. CC va examina vineri cererea socialiștilor

Judecătorii Curții Constituționale vor examina pe 19 martie cererea de suspendare a acțiunii Decretului semnat de președinta țării, privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru. 

Cererea va fi examinată vineri, începând cu ora 10:30. Sesizarea a fost depusă de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea. De asemenea, în aceeași ședință, Curtea va examina admisibilitatea sesizării.

***

Pe 16 martie, șefa statului a inițiat noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vedere găsirii unei soluții pentru depășirea crizei politice. În timpul discuțiilor dintre Maia Sandu și reprezentanții PSRM, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai vrea să preia funcția de premier. La scurt timp după acest anunț, șefa statului l-a desemnat pe deputatul PAS Igor Grosu în această funcție.

Pe 17 martie, socialiștii au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională decretul președintei țării, privind desemnarea lui Igor Grosu și vor propune propriul candidat la funcția de prim-ministru.

În debutul ședinței parlamentului din 18 martie, liderul fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță a anunțat crearea unei noi majorități parlamentare care îl propune pe Vladimir Golovatiuc, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, la funcția de prim-ministru. De asemenea, deputatul socialist a anunțat că majoritatea parlamentară o invită pe președinta țării Maia Sandu la noi consultări.

Șefa statului nu a venit deocamdată cu o reacție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: