Decretul privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier a fost publicat în Monitorul Oficial
Full Article 2 minutes read

Decretul privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier a fost publicat în Monitorul Oficial

Decretul privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru a fost publicat în dimineața de 19 martie în Monitorul Oficial. Tot astăzi, Curtea Constituțională urmează să examineze dacă documentul este constituțional.

Decretul privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier a fost publicat în Monitorul Oficial

Monitor Oficial

Curtea Constituțională va examina astăzi constituționalitatea decretului privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier. Sesizarea a fost depusă de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea.

Pe 16 martie, șefa statului a inițiat noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vedere găsirii unei soluții pentru depășirea crizei politice. În timpul discuțiilor dintre Maia Sandu și reprezentanții PSRM, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai vrea să preia funcția de premier. La scurt timp după acest anunț, șefa statului l-a desemnat pe deputatul PAS Igor Grosu în această funcție.

Pe 17 martie, socialiștii au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională decretul președintei țării, privind desemnarea lui Igor Grosu și vor propune propriul candidat la funcția de prim-ministru.

În debutul ședinței parlamentului din 18 martie, liderul fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță a anunțat crearea unei noi majorități parlamentare care îl propune pe Vladimir Golovatiuc, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, la funcția de prim-ministru. De asemenea, deputatul socialist a anunțat că majoritatea parlamentară o invită pe președinta țării Maia Sandu la noi consultări.

Administrația prezidențială a răspuns că Maia Sandu ar putea lansa noi discuții pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru numai după ce vor fi „consumate” efectele decretului privind numirea lui Igor Grosu.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: