tv8.md

Demisia deputatului Ștefan Gațcan, exclusă de pe ordinea de zi a ședinței parlamentului din 9 iulie

Demisia deputatului Ștefan Gațcan nu mai figurează pe ordinea de zi a ședinței parlamentului din 9 iulie. Despre acest lucru a anunțat deputatul Plaformei DA, Alexandru Slusari.

„Mâine, probabil, în ședința în plen, ne vor demonstra cererea lui despre renunțarea la renunțarea la mandat”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Amintim că deputatul Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova. A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan.

La rândul său, Gațcan a fost de negăsit timp de mai multe ore, pentru ca, spre seară, să apară într-o înregistrare video filmată într-un câmp de viță-de-vie. Acesta a spus că se simte bine, însă are nevoie să se „reabiliteze”. În seara de 1 iulie, Poliția de Frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit țara.

Pe 2 iulie, Procuratura Generală a recepționat plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să  renunțe la mandat.

În seara de 2 iulie a fost publicată o nouă înregistrare video cu Ștefan Gațcan. Acesta a apărut din nou în mască medicinală și a spus că se simte bine și că nu este sechestrat.

Pe 6 iulie, pe pagina oficială de Facebook a deputatului a fost publicată o nouă înregistrare, în care Gațcan a anunțat că își retrage cererea de la Procuratura Generală. 

Recent, jurnaliștii din România l-au găsit pe deputatul Ștefan Gațcan pe holurile unui hotel din Iași, în timp ce îşi aştepta familia. Acesta a spus că se întoarce acasă şi că va face declaraţii în parlament.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei / NewsMaker

Cinci moldoveni au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat în armate străine. Maia Sandu a semnat decretul

Cinci bărbați născuți în Republica Moldova, cu vârste între 39 și 51 de ani, au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat benevol în forțe armate străine. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu, pe data de 17 iulie.

Decizia intră în vigoare la data semnării și poate fi contestată în instanță conform legii.

Precizăm că, conform legii, cetățenia Republicii Moldova poate fi retrasă, prin decret prezidențial, persoanei care:

  • a obținut cetățenia în mod fraudulos, prin furnizarea de informații false, prin ascunderea unor date esențiale sau în lipsa temeiurilor prevăzute de prezenta lege ori de legislația anterioară în materie de cetățenie;
  • s-a înrolat benevol în forțele armate ale unui stat străin;
  • a comis fapte deosebit de grave care aduc prejudicii esențiale statului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: