Plângerea lui Gațcan a ajuns la Procuratura Generală. Acesta scrie că a fost presat și intimidat
Full Article 2 minutes read

Plângerea lui Gațcan a ajuns la Procuratura Generală. Acesta scrie că a fost presat și intimidat

Procuratura Generală a recepționat, ieri, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să  renunțe la mandat. Un comunicat în acest sens a fost publicat pe 3 iulie pe site-ul instituției.

În baza plângerii deputatului, dar și a demersului Partidului Pro Moldova, Procuratura Generală a declanșat azi un proces-penal în care urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului.

Procesul penal a fost inițiat în baza art.274 Cod de procedură penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile celor implicați o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.

Amintim că în seara de 2 iulie a fost publicată o nouă înregistrare video cu Ștefan Gațcan. Acesta a apărut din nou în mască medicinală și a spus că se simte bine și că nu este sechestrat.

Deputatul Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova. A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan.

La rândul său, Gațcan a fost de negăsit timp de mai multe ore, pentru ca, spre seară, să apară într-o înregistrare video filmată într-un câmp de viță-de-vie. Acesta a spus că se simte bine, însă are nevoie să se „reabiliteze”. În seara de 1 iulie, Poliția de Frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit țara.

Președintele formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi susține că Ștefan Gațcan ar fi fost agresat fizic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: