„Deocamdată nu avem niciun motiv ca să ne îngrijorăm”. Gavrilița, despre situația din țară
Full Article 2 minutes read

„Deocamdată nu avem niciun motiv ca să ne îngrijorăm”. Gavrilița, despre situația din țară

Autoritățile Republicii Moldova folosesc toate căile diplomatice pentru a preveni orice tensiune în regiune. O declarație în acest sens a fost făcută pe 9 mai de prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unor declarații alături de secretarul general al ONU António Guterres. Oficialul moldovean a spus că „deocamdată nu avem niciun motiv ca să ne îngrijorăm”. 

„Suntem în comunicare permanentă cu partenerii noștri. Analizele noastre indică un risc scăzut de escaladare a acțiunilor militare pe teritoriul Republicii Moldova. Dezmințim și de această dată știrile despre o posibilă mobilizare. Deocamdată nu avem niciun motiv ca să ne îngrijorăm”, a precizat Gavrilița.

Prim-ministra a mai spus că autoritățile încearcă să prevină tensiunile din regiune.

„Folosim toate căile diplomatice, formatele funcționale… și cu autoritățile din așa-numita regiune Transnistreană, ca să ne asigurăm că dezamorsăm orice tensiune. Dacă analiza noastră se va schimba, vom comunica cu oamenii prin canalele oficiale”, a conchis oficialul moldovean.

***

În regiunea transnistreană rămâne în vigoare codul roșu de alertă teroristă, în urma incidentelor recente.

Anterior, președinta R. Moldova Maia Sandu a declarat că analizele Chișinăului arată că ar exista neînțelegeri între forțele din interiorul regiunii, care sunt interesate de destabilizarea situației. Liderul nerecunoscut al Transnistriei a criticat dur declarația.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a comentat și el exploziile din ultimul timp din regiunea transnistreană. Grosu susține că la Tiraspol ar fi două forțe care își doresc lucruri diferite. Una dintre ele și-ar dori atragerea regiunii în conflictul declanșat de Moscova în Ucraina.

„Noi observăm că cineva dorește escaladarea și tensionarea situației în stânga Nistrului. Din infirmația din teren, de care dispunem la moment, în stânga Nistrului avem două partide, în sens nu politic: unul al războiului – minți nefierbinți, care probabil își doresc escaladarea. Și un partid mai moderat, care înțelege mai bine care pot fi consecințele”, a explicat speakerul Parlamentului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: