Deputata PSRM Alla Pilipețcaia și-a cumpărat cinci imobile timp de un an. Și a ajuns sub lupa ANI
Full Article 2 minutes read

Deputata PSRM Alla Pilipețcaia și-a cumpărat cinci imobile timp de un an. Și a ajuns sub lupa ANI

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Alla Pilipețcaia, ajunge în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI). Se întâmplă după ce inspectorii de integritate au constatat diferențe substanțiale între veniturile, cheltuielile și averea dobândită de socialista Pilipețcaia în anul 2021.

Potrivit ANI, datele incluse în declarația de avere și interese personale pentru anul 2021 arată că în această perioadă deputata BCS a procurat cinci bunuri imobiliare, în valoare totală de puțin peste 1 milion 428 mii lei. Între acestea se numără un apartament, o casă și două construcții cu teren aferent.

Între timp, pentru anul de referință, deputata socialistă a indicat venituri în valoare de aproape 1 milion 727 mii lei, dintre care circa 727 mii lei au fost obținuți din salariu, pensii și indemnizații, iar un milion au fost contractați sub formă de credit de Alla Pilipețcaia.

ANI atrage atenția asupra lipsei de informații cu privire la modul de achitare a costului celor cinci bunuri imobile și despre modul de utilizare a veniturilor obținute, precum și de lipsa unor probe justificative cu privire la cheltuielile suportate de Pilipețcaia și familia acesteia pe parcursul anului 2021.

Astfel, în lipsa acestora, inspectorul de integritate a conchis că „suma de 1.726.679 lei nu poate servi drept sursă integrală de justificare a disponibilului financiar în valoare de 1.428.055 lei”.

În context, ANI precizează că inspectorul de integritate va întocmi sesizarea din oficiu privind efectuarea controlului pe aspectul aparenței de existență a unei diferențe substanțiale între veniturile obținute, cheltuielile realizate și averea dobândită de deputata socialistă Alla Pilipețcaia și familia acesteia în anul 2021.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: