Deputații din opoziție au venit la parlament pentru a participa la ședința legislativului. Aceasta nu a avut loc din lipsă de cvorum
Full Article 1 minutes read

Deputații din opoziție au venit la parlament pentru a participa la ședința legislativului. Aceasta nu a avut loc din lipsă de cvorum

Deputații din opoziție s-au prezentat astăzi la parlament pentru a participa la ședința legislativului. Însă, aceasta nu a avut loc din lipsă de cvorum.  

„Am fost martorii la o situație mai puțin plăcută. Ne-am adunat pentru că avem pe agendă câteva proiecte foarte importante, care fac parte din condiționalitățile pentru debursarea tranșei a doua de finanțare din partea Uniunii Europene. Pe rol sunt 600 milioane lei”, a declarat Igor Grosu, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Din păcate, majoritatea parlamentară a hotărât să respingă invitația noastră. Este un gest regretabil. Au deconectat una dintre cele mai importante instituții din stat”, a mai spus Grosu.

De asemenea, acesta a propus ca săptămâna viitoare, deputații să revină în parlament pentru a vota în regim de urgență legile restanțiere.

Amintim că deputații urmau să se autoizoleze la domiciliu până la obținerea rezultatelor negative la COVID-19. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi pe 22 mai.

Precizăm că, până acum, doi deputați au fost testați pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre parlamentarul PDM, Eugeniu Nichiforciuc și cel al PSRM, Vladimir Mizdrenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: