Deputații Nesterovschi și Lozovan, învinuiți de finanțare ilegală, își vor petrece încă 30 de zile în arest
Full Article 2 minutes read

Deputații Nesterovschi și Lozovan, învinuiți de finanțare ilegală, își vor petrece încă 30 de zile în arest

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis solicitarea procurorilor de a prelungi măsurile preventive în privința deputaților independenți Alexandr Nesterovchi și Irina Lozovan, învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Astfel, prin decizia instanței pronunțată pe 18 octombrie, Nesterovschi își va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv, iar Lozovan se va afla în arest la domiciliu, la fel, pentru 30 de zile, scrie TV8.

Amintim că Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovanu, care sunt membri ai Partidului extraparlamentar „Renaștere” au fost reținuți pe 21 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 23 septembrie, Alexandr Nesterovschi a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru un termen de 30 de zile, iar colega sa, Irina Lozovan, în arest la domiciliu, pe 30 de zile. Hotărârea instanței a fost mențină prin decizia Curții de Apel din 3 octombrie.

***

În context, precizăm că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Nesterovschi a fost înregistrat în calitate de candidat al Partidului „Renaștere” la funcția de primar al municipiului Bălți. În același timp, Lozovan a fost înregistrată în calitate de candidat al „Renașterii” la funcția de primar al orașului Ocnița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: