Andrei Mardari / NewsMaker

Deputații și-au dat votul: o agenție de stat rămâne fără funcția de director general adjunct 

Pentru a optimiza activitatea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), deputații au decis lichidarea funcției de director general adjunct al instituției. Astfel, Parlamentul a adoptat Hotărârea cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea ANSC.

Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, menținerea funcției manageriale de director general adjunct este inoportună și inutilă. Motivul principal din care exista această funcție, potrivit lui, este asigurarea atribuțiilor directorului general în lipsa acestuia.

„În absența directorului, aceste atribuții pot fi executate de către unul din consilieri, la delegarea atribuțiilor către acesta de către directorul general. Astfel, vom optimiza și economisi cheltuielile bugetare ale instituției. Totodată, vom alinia instituția practicii altor organe colegiale din Republica Moldova, cum ar fi Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Consiliul Superior al Procurorilor și multe altele”, a explicat deputatul.

Tot astăzi, deputații l-au numit pe Gheorghe Ghidora în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Gheorghe Ghidora a activat mai mulți ani în cadrul ANSC și Agenția Achiziţii Publice.

Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a ANSC, Agenţia are în componența sa șapte consilieri pentru soluționarea contestațiilor, inclusiv directorul general.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: