Diacov propune rescrierea textului Constituției: „Ne-ar permite să eliminăm ambiguitățile”
Full Article 2 minutes read

Diacov propune rescrierea textului Constituției: „Ne-ar permite să eliminăm ambiguitățile”

Președintele de onoare al Partidului Democrat (PDM) Dumitru Diacov propune rescrierea textului Constituției, în loc de introducerea unor simple modificări. Potrivit acestuia, inițiativa ar permite eliminarea ambiguităților atât din Legea Supremă, cât și din parctica executărilor prevederilor constituționale.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dumitru Diacov a scris că deja au apărut diferite păreri și speculații referitor la modificările preconizate în textul Constituției. Președintele de onoare al PDM preconizează că acestea vor fi tot mai multe, cu timpul.

„Unii vor dori să introducă unele schimbări, iar alții – altele. O mare problemă sunt comentariile și interpretările date pe parcursul anilor de Curtea Constituțională, unele din ele sunt destul de contradictorii. Din aceste motive, cred că mai bine ar fi să scriem un nou text al Constituției, care să ia în considerație atât experiența acumulată în acești ani, cât și greșelile comise. Asta ar permite să reașezăm instituțiile statului în așa fel, ca ele să fie cât se poate de eficiente, să eliminăm ambiguitățile existente atât în textul Constituției, cât și în practica executării prevederilor constituționale”, a explicat Diacov.

In atentia membrilor Comisiel pentru reforma constitutionala. Deja au aparut diferite pareri si speculatii referitor la…

Posted by Dumitru Diacov on Friday, 31 July 2020

Amintim că, pe 30 iulie, președintele Igor Dodon a semnat un decret privind crearea unei comisii pentru reforma constituțională. Potrivit șefului statului, din componența comisiei „fac parte reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile din Republica Moldova”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: