Din ce motiv a murit regina Elisabeta a II-a? A fost publicat certificatul de deces
Full Article 3 minutes read

Din ce motiv a murit regina Elisabeta a II-a? A fost publicat certificatul de deces

Regina Elisabeta a II-a a murit de bătrâneţe, potrivit certificatului de deces publicat de autorităţile britanice. Cea care a anunţat vestea a fost Prinţesa Ana, care a stat lângă patul mamei sale atunci când monarhul a închis ochii pentru totdeauna, notează Observator.ro.

Regina Elisabeta a II-a a murit de bătrânețe, la ora 15:10 pe data de 8 septembre, la Castelul Balmoral, potrivit certificatului de deces. Documentul a fost semnat de fiica ei, Prințesa Ana, care a fost alături de ea în ultimele 24 de ore.

Cauza decesului Reginei Elisabeta a II-a

Palatul Buckingham a publicat un comunicat în jurul orei 12:30 în aceeaşi zi în care spunea că medicii erau îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei şi că aceasta va rămâne sub supraveghere medicală. Decesul ei a fost anunţat în mod oficial la ora 18:30. Moartea Reginei Elisabeta a II-a a fost certificată de medicul legist Douglas James Allan Glass.

Membrii familiei regale s-au grăbit să ajungă la Castelul Balmoral, după ce în cursul zilei de miercuri, 8 septembrie, starea ei de sănătate s-a deteriorat. Regele Charles și Anne erau deja în Scoția, așa că au ajuns la timp pentru a-și lua un ultim rămas bun. Ceilalți copii ai Reginei, Ducele de York și Contele de Wessex, au venit și ei la moșia scoțiană alături de Prințul William, dar, din păcate, prea târziu. Ducesa de Cambridge a rămas inițial la castelul Windsor, cu prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis. De asemenea, nici Prinţul Harry nu a apucat să îşi ia rămas bun de la bunica sa, ajungând în jurul orei 20:00, după ce a zburat din Windsor.

Suverana şi-a îndeplinit ultima sarcină oficială cu doar două zile înainte când a numit-o pe Liz Truss în funcţia de premier. Regina Elisabeta a II-a, care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul Marii Britanii, suferea de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham numise „probleme episodice de mobilitate”, obligând-o să se retragă din aproape toate angajamentele ei publice.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de famile. Fiul ei, Prințul Charles, a preluat tronul Regatului Unit, devenind astfel Regele Charles al III-lea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: