Directorul CNA și mai mulți ofițeri SPPS au fost decorați de Maia Sandu
Full Article 3 minutes read

Directorul CNA și mai mulți ofițeri SPPS au fost decorați de Maia Sandu

Șefa statului Maia Sandu a semnat mai multe decrete pe 26 și 27 august. Șeful Centrului Național Anticorupție (CNA) s-a ales cu gradul special de general-maior, iar conducerea Inspectoratului General de Carabinieri – cu gradul militar suprem de general de brigadă. Totodată, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției Lilian Carabeț a primit gradul special de chestor, iar directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) Gheorghe Josanu – gradul special de general-maior. În plus, Maia Sandu a semnat decrete prin care a conferit mai multe distincții de stat. 

Pe 26 august, președinta a semnat un decret cu privire la conferirea gradului special de general-maior al Centrului Național Anticorupție lui Alexandr Pînzari – director al Centrului Național Anticorupție.

Tot pe 26 august, președinta a semnat un decret privind acordarea gradului militar suprem de general de brigadă lui Dumitru Scurtu – comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri.

În aceeași zi, Maia Sandu a semnat un document pentru acordarea gradului special de chestor lui Lilian Carabeț – șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției.

Șefa statului a semnat și un decret pentru oferirea gradului special de general-maior al Serviciului de Protecție și Pază de Stat lui Gheorghe Josanu – director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Pe 27 august, șefa statului a semnat decretul pentru a-i fi oferit ordinul „Credință Patriei” clasa I lui Alexandru Savca, director adjunct al Centrului Național Anticorupție. Distincția i-a fost acordată „în semn de apreciere a profesionalismului, pentru merite în activitatea de prevenire și combatere a corupției, precum și pentru contribuție substanțială la consolidarea legalității și ordinii de drept”.

Tot pe 27 august, președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care mai mulți ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat s-au ales cu distincții. Aceștia au fost apreciați „pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, contribuția la organizarea și desfășurarea măsurilor de protecție și pază și înalt profesionalism”. Patru ofițeri s-au ales cu ordinul „Credință Patriei” clasa III: este vorba despre locotenentul-colonel Nicolae Avram, colonelul Dorin Babin, căpitanul Alexandr Berestean și maiorul Ion Crețu. Alți trei ofițeri s-au ales cu medalia „Meritul Militar”: este vorba despre maiorul Oleg Băț, căpitanul Gheorghii Caldarari și maiorul în rezervă Andrei Tăietu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: