Sweetland: сiocolata Dubai produsă în Moldova

Tendința culinară populară a cucerit și Moldova. Echipa Sweetland a lansat o versiune proprie a „ciocolatei Dubai”. Câteva cuvinte despre această tendință.

Se spune că rețeta pentru „ciocolata Dubai” în forma în care există acum a fost dezvoltată de ciocolatiera Sarah Hamoud din Dubai. Ea a combinat ingrediente tradiționale arabe cu tehnici moderne de patiserie. Așa a rezultat un baton de ciocolată cu o umplutură crocantă neobișnuită — pastă de fistic și aluat de kataifi.

Videoclipul despre acest baton a adunat instantaneu 60 de milioane de vizualizări pe TikTok, iar desertul a devenit o adevărată senzație. Milioane de utilizatori filmează recenzii ale batoanelor de ciocolată și le postează pe rețelele sociale.

Ciocolata Dubai se remarcă prin combinația ingenioasă de ingrediente care aduc împreună tradițiile orientale și rafinamentul culinar modern. Umplutura crocantă de kataifi (un aluat subțire și crocant folosit frecvent în deserturile orientale) și crema bogată de fistic sunt învelite într-un strat generos de ciocolată fină. Această îmbinare de arome și texturi formează un desert bogat, dulce și plin de surprize.

Gustul acestui desert este perfect echilibrat: ciocolata dulce și cremoasă este completată de fisticul ușor sărat, iar kataiful adaugă un element crocant care intensifică experiența gustativă.

Astăzi, „ciocolata Dubai” este produsă nu numai în Dubai, ci și în toată lumea. Moldova nu a făcut excepție. Pentru prima dată în Moldova, „ciocolata Dubai” a fost lansată de echipa Sweetland pe 1 octombrie 2024. Echipa Sweetland a lansat versiunea proprie a „ciocolatei Dubai” sub forma unei linii care cuprinde trei tipuri de batoane.

Pentru producere, echipa Sweetland utilizează materii prime belgiene de la Callebaut. Toate batoanele sunt create manual, fiecare dintre ele fiind unic, iar cantitatea lor este strict limitată.

  1. Baton „Dubai” clasic cu fistic. Este o ciocolată delicată cu lapte și umplutură. În interior se află pastă de fistic cu bucățele de fistic ales și fibre de aluat de kataifi tocate mărunt.
  2. Baton „Dubai” cu arahide. Ciocolată neagră premium (54%) cu umplutură de arahide și fulgi crocanți din napolitane subțiri.
  3. Baton „Dubai” cu caramel moale. Ciocolată neagră premium (54%) umplută cu caramel sărat și fibre de aluat kataifi tocate fin.

„Ciocolata Dubai” fabricată în Moldova poate fi achiziționată de la ciocolateria Sweetland.
Adresa: Chișinău, str. Columna 170 (Tracom).
De asemenea, o puteți comanda pe site-ul cu livrare în Chișinău: sweetland.md

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu pleacă în Polonia și Italia. Întâlniri cu lideri și participare la Conferința privind reconstrucția Ucrainei

Președinta Maia Sandu va întreprinde săptămâna viitoare vizite de lucru în Polonia și Italia. Șefa statului se va întâlni cu liderii acestor țări pentru a discuta despre parcursul european al Republicii Moldova și consolidarea relațiilor bilaterale. În capitala Italiei, Roma, șefa statului va participa și la Conferința privind reconstrucția Ucrainei, care va găzduită de prim-ministra italiană, Giorgia Meloni, și președintele ucrainean, Vladimir Zelenski. Informațiile au fost raportate de Președinția de la Chișinău într-un comunicat din 3 iulie.

Pe 8 iulie, Maia Sandu se va afla la Varșovia unde se va întâlni cu președintele Andrzej Duda și prim-ministrul Donald Tusk. „Discuțiile vor viza sprijinul Poloniei pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și cooperarea bilaterală în domeniile politic, economic și de securitate”, a menționat instituția prezidențială.

Șefa statului va participa la conferința anuală a ambasadorilor Poloniei, la invitația ministrului polonez de Externe, Radoslaw Sikorski. În cadrul evenimentului, aceasta va susține o alocuțiune privind evoluțiile din Republica Moldova, extinderea Uniunii Europene și rolul țării noastre în calitate de partener.

Agenda vizitei include și o întâlnire cu moldovenii stabiliți în Polonia. 

În perioada 9–13 iulie, președinta Maia Sandu se va afla în Italia, unde va fi primită de omologul său italian, Sergio Mattarella. Cei doi șefi de stat vor discuta despre aprofundarea relațiilor moldo-italiene, cooperarea economică și sprijinul oferit comunității moldovenești din Italia.

La Roma, Maia Sandu va participa la Conferința privind reconstrucția Ucrainei, găzduită de prim-ministra Italiei, Giorgia Meloni, și președintele ucrainean, Vladimir Zelenski.  

Maia Sandu va mai avea și o serie de întâlniri cu cetățenii moldoveni stabiliți în Italia, care vor avea loc în orașele Firenze, Modena, Vicenza, Treviso și Mestre Venezia.

Tudor Mardei / NewsMaker

Data când bașcana Găgăuziei își va afla sentința. Guțul: „Sunt nevinovată, nu am adus niciun leu în țară”

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, își va afla sentința pe data de 5 august. Pe 3 iulie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au încheiat o nouă ședință în dosarul privind finanțarea ilegală a fostului Partid „ȘOR”, declarat între timp neconstituțional. În același dosar este vizată și Svetlana Popan, fosta secretară a oficiului central al formațiunii.

În cadrul ședinței de astăzi, au avut loc pledoariile finale ale părților, iar inculpatele și-au rostit ultimul cuvânt. Atât Evghenia Guțul, cât și fosta sa colegă de partid, Svetlana Popan, acuzate de finanțarea ilegală a fostului partid „ȘOR”, s-au declarat nevinovate.

„Nu îmi recunosc vina, așa cum susține procurorul Iepure. Nu am adus niciun leu în țară. De asemenea, nu am avut activități care să contravină legislației Republicii Moldova. În viața mea, niciodată nu am încălcat legile. Este prima dată când stau pe banca acuzaților”.

Evghenia Guțul a cerut magistraților să înceteze urmărirea penală în cauza care o vizează. În opinia sa, solicitarea procurorilor de a fi condamnată la 9 ani de închisoare este „inumană”.

„Sunt mama a doi copii minori. Procurorii nu au prezentat nicio probă, pentru că eu nimic nu am făcut”.

În timpul ședinței, avocații au semnalat o serie de presupuse nereguli, atât în faza urmăririi penale, cât și pe parcursul procesului de judecată. Potrivit acestora, aceste încălcări ar constitui temeiuri suficiente pentru încetarea procesului penal sau pronunțarea unui verdict de achitare.

La rândul lor, procurorii au afirmat că apărarea s-a limitat la comentarea probelor acuzării, fără a prezenta dovezi proprii care să susțină nevinovăția inculpatelor. De asemenea, acuzarea a acuzat avocații că au scos din context declarațiile martorilor.

***

Amintim că, în aprilie 2024, Procuratura Anticorupție a trimis în instanța de judecată cauza împotriva Evgheniei Guțul. Conform procurorilor, Guțul – activând în cadrul Departamentului de monitorizare, planificare și control al ex-Partidului „ȘOR” – a introdus sistematic bani de contrabandă în Moldova, preponderent din Rusia, în perioada 2019-2022. De asemenea este învinuită că a coordonat activitatea unor Oficii Teritoriale ale ex-Partidului „ȘOR”, fiind responsabilă de verificarea, confirmarea listelor și remunerarea participanților la protestele organizate la Chișinău de fosta formațiune. Astfel, prin această activitate, Guțul ar fi acceptat finanțarea ex-partidului din partea unei grupări criminale organizate cu 42,4 milioane de lei.

Acuzații similare au fost înaintate și împotriva Svetlanei Popan. Potrivit actului de acuzare, în perioada septembrie-noiembrie 2022, aceasta a acceptat cu bună știință 9,7 milioane de lei de la o grupare criminală organizată. Mijloacele financiare ar fi fost utilizate pentru a achita protestatarii ex-partidului, precum și salarii necontabilizate (în plicuri) membrilor de oficii teritoriale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
colaj NM

Deputați PAS, despre concertul lui Usatîi cu artiști din Rusia: „Nu au găsit suficiente motive ca să meargă înainte cu interdicția” (VIDEO)

Deputatul PAS Radu Marian a spus că instituțiile statului nu au depistat motive „suficiente” pentru a-i interzice în Republica Moldova pe rapperii ruși Basta și Macan, care au evoluat în ajun la un concert organizat de politicianul Renato Usatîi, ceea ce a atras critici. La rândul său, deputatul PAS Vasile Șoimaru a sugerat că autoritățile ar trebuie atragă o mai mare atenție la ce artiști din Rusia, care de peste trei ani poartă un război în Ucraina, sunt admiși pe teritoriul țării noastre. El a subliniat că acest lucru ar trebui să se întâmple mai ales în anul curent, în contextul în care urmează să aibă loc alegeri parlamentare. Precizările au fost făcute în cadrul unor declarații de presă din 3 iulie.

Au fost mulți artiști care au fost confirmați că au susținut public invazia rusă în Ucraina. Instituțiile statului au analizat acest risc și, aparent, nu au găsit suficiente motive ca să meargă înainte cu interdicția. Dar în primul rând, cel mai important este că ține de responsabilitatea organizatorului, ține de poziția lor morală pe cine invită. E regretabil că organizatorul a decis să invite aceste persoane. Eu personal nu sunt de acord ca astfel de persoane să vină și să concerteze, chiar dacă nu sunt confirmate neapărat anumite poziții publice, pentru că înțeleg că nu au expus public o poziție față de invazie. Dar oricum e un risc”, a declarat deputatul Radu Marian.

Iar colegul său Vasile Șoimaru a spus că Republica Moldova se consideră un stat democratic, însă uneori chiar „prea democratic”. „Pentru că admitem să vină fel de fel de persoane din zona aceia unde-i război și unde au provocat atâtea morți pe teritoriul Ucrainei. Mai ales că avem un an electoral de o mare importanță. Și ar trebui să fim foarte vigilenți și prudenți cine ne vizitează în acest an electoral, dacă vrem ca cel mult în doi ani de zile să ajungem și noi membri în această uniune a statelor civilizate europene”, a adăugat parlamentarul.

Amintim că liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a organizat pe 2 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, un concert intitulat „Festivalul Absolvenților”. În cadrul evenimentului au evoluat artiști autohtoni, dar și rapperii ruși Basta (Vasilii Vakulenko) și Macan (Andrei Kosolapov). Basta este sancționat de Ucraina pentru concertele susținute în Crimeea ocupată, iar interpretul Macan ar fi cântat recent în regiunea ucraineană Lugansk – anexată ilegal de Rusia.

Evoluția artiștilor ruși în cadrul spectacolului a atras un val de critici pe rețelele de socializare. Iar în ajunul concertului, organizația Stop Russian Aggression a solicitat interzicerea accesului celor doi pe teritoriului țării.

În reacție la criticile apărute, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că instituția pe care o conduce „nu cere preventiv” lista artiștilor care participă la concerte private. El a mai menționat că ministerul „examinează” evenimentele culturale care se desfășoară în capitală sau pe teritoriul țării și „trage concluzii”.

***

Renato Usatîi va mai organiza în PMAN un concert, pe 14 iulie, la care ar urma să evolueze trupa rusească „Ruki Vverh” (Serghei Jukov), cunoscută pentru aparițiile la mitinguri pro-Kremlin și concerte pe teritoriile ocupate.

(VIDEO) Popescu merge cu PAS la alegeri/ Usatîi a cântat la concertul lui Basta/ Canicula vine în Moldova

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Cod Galben de caniculă și risc ridicat de incendii. Ce temperaturi vor fi?
— Evghenia Guțul, tot mai aproape de a-și afla sentința
— Usatîi a cântat o melodie în limba română pe muzica trupei ruse BI-2
— Nicu Popescu va candida la alegerile parlamentare pe listele PAS
— Cristian Rizea a fost eliberat din penitenciar
— O trotinetă electrică a luat foc din mers în Chișinău
— Dodon, urare pentru Lukașenko de Ziua Independenței Belarusului
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


Максим Андреев, NewsMaker

Ambasada SUA recomandă moldovenilor care au solicitat vize să-și facă publice conturile de pe rețelele sociale

Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova recomandă cetățenilor care depun cereri pentru obținerea vizelor temporare de tip F, M sau J să permită accesul public la conturile lor de pe rețelele sociale. Anunțul a fost făcut pe 3 iulie, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

„Toate persoanele care solicită o viză temporară F, M sau J sunt rugate să ajusteze setările de confidențialitate ale tuturor conturilor de social media la „public” pentru a facilita verificarea necesară pentru stabilirea identității lor și admiterea lor în Statele Unite”, se arată în comunicatul instituției.

Viza de tip F este destinată persoanelor care doresc să studieze în școli, colegii, universități sau alte instituții academice din SUA, inclusiv în cadrul unor cursuri de limbi străine.

Viza de tip M este acordată pentru studii în școli profesionale sau în alte instituții de învățământ non-academic.

Vizele de tip J acoperă un spectru mai larg de activități, precum stagii de practică, invitații pentru profesori și cercetători, programe de vară Work&Travel, dar și alte programe educaționale sponsorizate de guvernul american.

***

Amintim că, pe 27 mai, publicația Politico a scris că administrația președintelui Donald Trump le-a cerut ambasadelor și consulatelor americane din străinătate să nu mai programeze noi interviuri pentru vizele de studii și schimburi culturale, în condițiile în care Departamentul de Stat se pregătește să extindă verificările pe rețelele de socializare pentru studenții străini.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Tammy Bruce, a refuzat să comenteze informațiile apărute în presă, dar a declarat că Statele Unite folosesc „toate instrumentele disponibile” pentru a verifica persoanele care intenționează să viziteze țara.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: