captură video

Discoteca se amână din nou. Raid nocturn al poliției și al echipei Front Line într-un local (VIDEO)

Un echipaj de poliție, însoțit de echipa de la Front Line, a efectuat în noaptea de 24 ianuarie un raid nocturn într-un bar care rămăsese deschis după ora 22:00, în pofida deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Deși nu au precizat în ce localitate se află, oamenii legii au menționat că este vorba despre un local unde se adună sute de oameni din toate raioanele țării. Mai mult, administratorii nu eliberează bonuri de plată și vor fi cercetați pentru evaziune fiscală.

„Nu putem la moment să vă spunem detalii, deoarece urmează să întreprindem acțiuni despre care nu vrem să știe cei care sunt acolo. Mergem spre o locație, unde persoanele care se adună sunt din mai multe raioane și chefuiesc acolo, apoi se duc acasă și infectează masiv toate localitățile. Dar noi știm că spitalele nu au nici minimul necesar și sunt pline”, a precizat un polițist.

Cu câteva minute înainte de venirea polițiștilor, administratorii localului ar fi fost informați despre ce urmează să se întâmple, iar toți vizitatorii au ieșit în grabă afară, fără să achite notele de plată. Deși în interior au fost depistate circa 20 de narghilele și mult fum, iar în fața barului se aflau câteva zeci de persoane, polițiștii nu le–au putut incrimina nimic.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor/măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice, precum și a măsurilor de sănătate publică au fost reduse  în urma deciziei Curții Constituționale. În prezent, persoanele fizice pot fi amendate cu sume între 2000 și 5000 de lei, iar persoanele juridice riscă amenzi de la 15 la 30 de mii de lei.

„Este o sancțiune mică pentru agenții economici, însă persoanele care se află acum în local ne spun că ei activează pentru a elibera bonuri de casă și noi vom aduna materiale și vor fi documentați pentru evaziuni fiscale”, a precizat polițistul.

 

Conform Hotărârii nr. 36 din 04.12.2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) se interzice desfășurarea activităților de deservire în restaurante, baruri, cafenele, în intervalul orelor 22:00-07:00.

„24 FRONT LINE” este un reality-show documentar despre munca Serviciilor de Urgență din Republica Moldova. Este un format unic, realizat în premieră în Republica Moldova de către o echipă de profesioniști în domeniul drepturilor omului, comunicării și producției de film.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Partidul Național Moldovenesc

PNM cere pedepse pentru negarea crimelor comunismului: „E o formă de complicitate morală”

Partidul Național Moldovenesc propune ca negarea crimelor comunismului — inclusiv deportările, foametea organizată și execuțiile — să fie sancționată prin lege. Formațiunea susține că o astfel de măsură este necesară pentru protejarea memoriei victimelor și a demnității naționale, în contextul în care, susține PNM, mai mulți politicieni laudă URSS.

Vedem politicieni care vorbesc despre realizările URSS, în timp ce ignoră suferința a sute de mii de oameni deportați, umiliți și executați în propria lor țară. Noi considerăm că a venit timpul ca R. Moldova să-și apere memoria istorică prin lege. Propunem modificarea Codului penal și introducerea unei pedepse cu închisoare pentru negarea, justificarea sau trivializarea publică a crimelor comise de regimul comunist, inclusiv deportările, foametea organizată, represiunile intelectualilor și execuțiile extrajudiciare. Negarea crimelor comunismului este o formă de complicitate morală în aceste crime”, a declarat liderul PNM, Dragoș Galbur.

PNM susține că exemplul unor țări europene care au condamnat regimurile totalitare ar trebui urmat și de Republica Moldova.

***

Amintim că anterior, Asociația Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Republica Moldova a solicitat autorităților modificarea Codului Penal, astfel încât negarea crimelor comunismului să fie sancționată.

Solicitarea avenit după declarațiile liderului blocului politic „Победа”, Ilan Șor, care „ar fi negat existența represiunilor comuniste din perioada 1917–1989”. Potrivit unui apel public lansat de organizație, astfel de afirmații „insultă memoria victimelor deportărilor, foametei organizate și a altor crime comise de regimul sovietic”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: