DOC Averea Adrianei Bețișor, verificată de către ANI. Ce a constatat instituția
Full Article 1 minutes read

DOC Averea Adrianei Bețișor, verificată de către ANI. Ce a constatat instituția

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a verificat averea și interesele fostului procuror, Adriana Bețișor, pentru perioada 2015-2019. O sesizare în acest sens a fost depusă de către secretariatul parlamentului.

Controlul averilor și intereselor personale a fost inițiat pe 25 iulie 2019. În rezultat, ANI a constat că familia Bețișor nu a indicat în declarația de avere două conturi bancare. Unul cu soldul de zero lei și altul cu soldul de 373 de lei.

De asemenea, în actul de constatare este indicat faptul că „Bețișor Adriana, în perioada efectuării controlului a deținut mai multe conturi bancare, prin urmare, în declarația pe venit și proprietate din 2016, la unul dintre conturile sale a fost indicată suma de 62 de lei, pe când la acea dată în cont a fost suma de 962 de lei”. Ulterior, Bețișor a explicat că diferența de sumă a fost „o eroare”.

„Inspectorul de integritate, concluzionând explicațiile Adrianei Bețișor, înlătură existența unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea unei infracțiuni sau încălcarea legislației fiscale”, a anunțat ANI.

 

Bețișor Adriana by Maxim Stratan on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: