tv8.md

DOC Riscă să rămână și fără funcție, și fără avere: Șeful Inspectoratului de Poliție Rîșcani, prins cu avere nejustificată

Șeful Inspectoratului de Poliție Rîșcani, Vitalie Țurcan, ar putea fi demis din funcție. Se întâmplă după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat diferențe substanțiale, în mărime de peste  720 mii lei, între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile avute în 2017. Potrivit ANI, diferența a fost generată de procurarea a două apartamente și rambursarea unui credit.

Inspectorii de integritate au constatat încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale de către Vitalie Țurcan Vitalie pe 27 noiembrie. Sursa citată precizează că inspectorul de integritate a stabilit caracterul nejustificat al averii, după ce șeful IP Rîșcani nu ar fi prezentat acte justificative concludente privind proveniența mijloacelor bănești.

În decizia emisă pe 27 noiembrie, ANI anunță că remite cauză în instanța de judecată competentă spre examinare, în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

„Se sesizează în termen de cel mult 5 zile din momentul în care actul de constatare rămâne definitive, autoritatea competentă în vederea încetării funcției publice cu statut special deținută de dl. Țurcanu Vitalie”, se arată în decizia emisă de ANI.

Potrivit hotărârii, Țurcanu este decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pe o perioadă de 3 ani. Numele lui Vitalie Țurcanu urmează să fie înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

ANI precizează că șeful IP Rîșcani are dreptul de a contesta actul de constatare. Menționăm în acest context că confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărâre irevocabilă a instanței de judecată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Podul de pe strada Mihai Viteazul, redeschis  după trei ani. Ceban, mesaj către „marii critici care nu au făcut nimic”

După aproape trei ani de reconstrucție, podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău a fost redeschis circulației rutiere, a anunțat primarul Ion Ceban. În prezent, lucrările continuă la trotuarele pietonale, care au fost lărgite în cadrul proiectului de reabilitare.

„Întrebare pentru marii „critici” care nu au făcut nimic: ce subiecte urmează să mai exploateze intenționat? Aceste lucrări erau extrem de necesare și urgente. Ne-am asumat toate criticile, pentru că securitatea este prioritară”, a declarat Ion Ceban.

Cu o lungime de 320 de metri, o lățime de 26 de metri, 6 benzi de circulație și 2 trotuare, podul este unul dintre cele mai mari din Republica Moldova, a subliniat Ceban. Construcția are 9 deschideri (grinzi), fiecare de câte 33 de metri.

În ceea ce privește podul de pe strada Ismail, primarul a precizat că lucrările de proiectare au fost finalizate, iar în prezent se află în faza de verificare de stat.

Precizăm că reparația podului de pe strada Mihai Viteazu a început în septembrie 2022 și, inițial, se plănuia ca lucrările de reparație să fie finalizate la 1 septembrie 2023. Ulterior, autoritățile municipale au anunțat că termenul de finalizare al reparației a fost prelungit până în noiembrie 2024, iar mai târziu – aprilie 2025. De atunci, costul proiectului s-a ridicat de la 108 la 128 de milioane de lei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: