(DOC) Rusia, declarată stat care finanțează terorismul de 25 consilieri ai municipiului Chișinău
Full Article 2 minutes read

(DOC) Rusia, declarată stat care finanțează terorismul de 25 consilieri ai municipiului Chișinău

25 de consilieri ai mun. Chișinău au semnat o declarație prin care Federația Rusă este recunoscută drept „stat care finanțează terorismul”. Documentul a fost publicat pe 15 decembrie de către consilierul municipal al Partidului Liberal (PL) Ion Cebanu.

„Rusia – stat terorist! Majoritatea consilierilor din Consiliul Municipal Chișinău au semnat o declarație referitoare la recunoașterea Federației Ruse drept stat care finanțează terorismul! Este un act care ar trebui să-l facă și Parlamentul de la Chișinău! Masacrul din Ucraina trebuie condamnat cu cea mai mare vehemență de la toate tribunele posibile! Îndemnăm și celorlalte administrații publice locale să facă la fel!”, a comentat consilierul municipal Ion Cebanu.

Cebanu a adăugat că fracțiunea PL din CMC care cea care a inițiat declarația și a precizat că formațiunea va cere în continuare, pe baza acestei declarații, denunțarea tuturor acordurilor cu Federația Rusă semnate de municipalitatea din Chișinău.

Acesta a precizat că la declarație ar fi aderat 26 consilieri municipali din 51 – ceea ce constituie majoritatea, însă că, în momentul semnării,  unul a lipsit. Prin urmare, documentul e semnat de 25 de consilieri.

(DOC) Rusia, declarată stat care finanțează terorismul de 25 consilieri ai municipiului Chișinău

Ion Cebanu

(DOC) Rusia, declarată stat care finanțează terorismul de 25 consilieri ai municipiului Chișinău

Ion Cebanu

Mai multe țări europene, printre care Cehia, Lituania, Letonia, Polonia, dar și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au adoptat anterior astfel de declarații în legislativ.

Pe 20 noiembrie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dumitru Alaiba a propus în cadrul ședinței plenare a Legislativului recunoașterea Rusiei, de către Parlamentul Republicii Moldova, drept „regim terorist”. Potrivit parlamentarului, motivul de bază ar fi „atrocitățile” pe care armata rusă le comit în războiul pe care îl duce în Ucraina din primăvara acestui an.

Președintele parlamentului Igor Grosu a anunțat într-o emisiune televizată, la începutul lunii decembrie, că Legislativul Republicii Moldova va analiza rezoluția prin care Parlamentului European a recunoscut Rusia drept „stat care sponsorizează terorismul” și va fi luată o poziție oficială în acest sens.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: