Dodon a cerut autorităților ruse să accelereze înregistrarea vaccinului Sputnik-V
Full Article 2 minutes read

Dodon a cerut autorităților ruse să accelereze înregistrarea vaccinului Sputnik-V

Posibilitatea de a obține într-un termen cât mai restrâns a vaccinului Sputnik-V a fost discutată de către fostul președintele al țării Igor Dodon cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov. Cei doi s-au întâlnit pe 9 februarie.

Despre aceasta a anunțat Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Am discutat cu ambasadorul rus termenele și posibilele modalități de accelerare a înregistrării vaccinului”, a precizat Igor Dodon.

În afară de acest subiect, în cadrul întrevederii, liderul PSRM l-a informat pe Vasnețov despre intenția socialiștilor de a organiza mai multe acțiuni comune în colaborare cu cele mai importante forțe politice din Federația Rusă – „Edinaia Rossia” și partidul unificat „Spravedlivaia Rossia – Za pravdu”.

Amintim că pe 5 februarie, Igor Dodon a spus că actele pentru obținerea vaccinului rus se află la Agentia Medicamentului si Dispozitivelor Medicale și așteaptă aprobarea Ministerului Sănătății.

Mai devreme, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, a declarat la TV că autoritățile ruse au depus cereri la Ministerul Sănătății cu privire la furnizarea unui vaccin împotriva coronavirusului în Moldova.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a menționat că Moldova nu a primit încă documente din Rusia privind înregistrarea vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik-V.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: