Dodon anunță un nou lot de vaccinuri Sputnik V. Ministerul Sănătății: „Avem o confirmare preliminară”
Full Article 2 minutes read

Dodon anunță un nou lot de vaccinuri Sputnik V. Ministerul Sănătății: „Avem o confirmare preliminară”

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a anunțat că, pe 18 iunie, în Republica Moldova va ajunge un nou lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V”. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au precizat că există o confirmare preliminară, însă detaliile despre data și numărul dozelor nu au fost, deocamdată, puse la punct.

Potrivit lui Dodon, decolarea aeronavei de la Moscova este preconizată pentru ora 21.00, iar aterizarea la Chișinău – la ora 23.00-23.30. Socialistul nu a precizat câte doze de ser vor ajunge în Moldova.

„Țin să reamintesc că, datorită eforturilor conducerii PSRM, a înțelegerilor mele personale cu Vladimir Putin și scrisorii de solicitare a doamnei Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, țara noastră a primit ajutor umanitar din partea Federației Ruse – un lot impunător de vaccin, care a fost înregistrat oficial în Moldova, în pofida impedimentelor din partea administrației președintelui”, a declarat Dodon.

Contactați de NM pentru detalii, purtătoarea de cuvânt a MSMPS Cristina Stratulat a răspuns: „Există o confirmare preliminară, verbală. Așteptăm documentele confirmative, cu toata informația, privind numărul de doze, data și ora când ajung”.

Pe 14 iunie, liderul transnistrean Vadim Kransoselski a anunțat pe o rețea de socializare că un lot de 20 de mii de doze de vaccin „Sputnik V” au ajuns la aeroportul din Chișinău și urmează a fi transportat în stânga Nistrului. Contactați de NM, reprezentanții MSMPS au infirmat informația.

Dodon anunță un nou lot de vaccinuri Sputnik V. Ministerul Sănătății: „Avem o confirmare preliminară”

Telegram

De la începutul campaniei de imunizare, Moldova a primit 142 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: