Dodon dă lecții de bărbăție și o invită pe Maia Sandu să semneze cu el un „pact de neagresiune”
Full Article 2 minutes read

Dodon dă lecții de bărbăție și o invită pe Maia Sandu să semneze cu el un „pact de neagresiune”

Președintele Republicii Moldova a ironizat pe baza inițiativei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care a invitat partidele de dreapta să semneze un document prin care își asumă să nu se critice în timpul campaniei pentru alegerea președintelui țării. În înregistrarea „Președintele răspunde” din 14 februarie, Igor Dodon a menționat că refuzul anumitor politicieni de a semna documentul nu este un gest „bărbătesc”. 

„Despre pactul de neagresiune. Nu înțeleg cine e „jerva” acolo, cine e deasupra și cine dedesubt. Cine pe cine a agresat: Maia pe Andrei sau Andrei pe Maia. Sau PUN-ul, sau „sunul” sau ce mai este pe acolo cu tot felul de denumiri. Stimați bărbați de pe „dreapta”. A venit o doamnă cu o inițiativă, dar voi, ca niste „gentlemani” ce ați făcut? Ați trimis-o mai departe. „Ni po patzanski” (nu e bărbătește, NM)”, a declarat Dodon.

Președintele a mai spus că din experiența anilor trecuți, aceste pacturi nu au sorți de izbândă pentru rezultatul scontat. Acesta a amintit de Alianța pentru Integrare, coaliția de partide din Republica Moldova, constituită după alegerile anticipate din iulie 2009, cu scopul de a prelua guvernarea țării.

„Doamna Sandu, dacă nu vor ei să semneze, veniți la mine, voi semna eu pactul ăsta al vostru de neagresiune, cum se numește. Dar vorbind serios…cine e „jertva” la voi? Cine pe cine agresează? Agresează în ce, că până la urmă nu e clar”, a conchis acesta.

Amintim că, miercuri, 12 februarie, NM a intrat în posesia unui document care prevede ca liderii a cinci formațiuni politice cu viziuni de dreapta să semneze un pact de „neagresiune” pentru alegerile prezidențiale din toamnă, contra eventualei candidaturi a actualului președinte, Igor Dodon. Documentul presupune ca PAS, PPDA, PUN, PLDM și Blocul UNIREA să nu se atace reciproc în timpul campaniei electorale, nu și identificarea unui candidat comun care să reprezinte toate cele cinci formațiuni în cadrul scrutinului.

Ulterior, reprezentanții PPDA au criticat documentul și au spus că ei voiau un candidat comun la alegerile prezidențiale, nu doar semnarea unui „pact de neagresiune”.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: