Dodon, despre supărarea diasporei: „Poate pentru că am insistat să plătească pentru polița de asigurare medicală”
Full Article 3 minutes read

Dodon, despre supărarea diasporei: „Poate pentru că am insistat să plătească pentru polița de asigurare medicală”

Candidatul la funcția de președinte Igor Dodon susține că cetățenii Republicii Moldova stabiliți în alte state s-ar fi supărat pe el din cauza că, la începutul pandemiei, guvernarea i-a obligat să cumpere polițe de asigurare medicală la intrarea în țară. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Igor Dodon, candidatul independent la funcția de președinte al țării, care este susținut de Partidul Socialiștilor (PSRM), apreciază drept „bun” rezultatul său din turul I de scrutin, însă nu exclude că ar fi putut să comită și unele greșeli.

„Am sperat că putem cîștiga din primul tur, ca să nu fie cheltuieli, pentru că sunt 60-70 mln de lei, nu am utilizat toate resursele de mobilizare. Dar în același timp, dacă am fi pierdut în interiorul țării, este una – pentru că campania s-a desfășurat în țară, iar să ții cont de factorul extern nu este deloc simplu. Transmit felicitări echipei mele, acum vom ține cont de factorul extern și vom câștiga în turul II”, a declarat Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a comentat votul din diaspora și a presupus motivul pentru care cetățenii stabiliți în afara țării ar putea să fie „supărați” pe el.

„Poate pentru că în martie și aprilie am insistat să plătească pentru polița de asigurare medicală… Dar mă gândeam la medici, că trebuie susținuți. Cred că a fost o decizie corectă și gândesc că acesta este principalul motiv. Apropo, așteptăm acasă diaspora. Avem nevoie de programe prin care să îi susținem când se vor întoarce”, a mai spus Dodon.

În privința declarației precum că „diaspora este un electoral paralel” Igor Dodon a răspuns că „nu trebuie să ne legăm de cuvinte”.

„Și ei sunt cetățenii noștri și îi așteptăm acasă. Ne-am exprimat poziția, însă cineva o interpretează politic”, a adăugat președintele în exercițiu.

Igor Dodon a amintit că contracandidata sa a numit alți cetățeni ai Moldovei „separatiști” și a blocat accesul spre secțiile de votare, ca să îi împiedice să își exercite dreptul de a alege președintele.

***

Amintim că, pe 2 noiembrie, Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu și pe cetățenii Republicii Moldova pentru rezultatul obținut în primul tur de scrutin. El a remarcat că diaspora a fost foarte activă și că acei alegători reprezintă un „electorat paralel al Republicii Moldova, care are are propria viziune și propriile preferințe politice”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: