Dodon, despre vizita Maiei Sandu la Paris: „Și eu am fost. Și la Palatul Elysee am fost cu soția”
Full Article 3 minutes read

Dodon, despre vizita Maiei Sandu la Paris: „Și eu am fost. Și la Palatul Elysee am fost cu soția”

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) susține că Maia Sandu pretrece prea mult timp în afara țării, iar informația precum că ar fi primul președinte al Moldovei în vizită oficială la Palatul Elysee este falsă. În cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 5 februarie, socialistul și-a exprimat opinia că șefa statului ar trebui să facă mai puține vizite externe și să caute soluții pentru criza politică internă.

„Eu cred că orice vizită externă a unui funcționar înalt în stat este un lucru bun pentru imaginea Republicii Moldova. Important să fie și rezultate și important să nu fie în fiecare zi. Pentru că dacă vrei să fii călător, atunci trebuie să fii nu președinte, dar ministru de Externe. dar nici ministrul de externe nu trebuie să stea atâta în afara țării”, a declarat Dodon.

Potrivit președintelui PSRM, Maia Sandu, în calitate de șefa statului, petrece prea mult timp în vizite externe.

„În decurs de o lună, aproape 30% din timp să fii în afara țării, chiar și pentru un președinte de stat într-o țară parlamentară, dar fără guvern, în criză politică, eu cred că este prea mult. Înțeleg că se doresc acțiuni de PR pentru următoarele alegeri, dar aș sugera să ne ocupăm de problemele din interiorul țării”, a mai spus Dodon.

Igor Dodon a dat de înțeles că aceste vizite nu au rezultate: „Ce este mai important, să găsești soluții pentru criza din interiorul țării sau să mergi cu mașina la București, iar de acolo să zbori la întrevederi fără un efect real pentru viața cetățenilor? Cred că este mai important să ne clarificăm cu vizitele de acasă. Dar însăși vizitele, eu salut acest contact cu domnul Macron, cu care m-am văzut de mai multe ori”.

Mai mult, liderul PSRM a acuzat consilierii președintei Maia Sandu că ar fi provocat confuzie.

„Cred că este greșeala consilierilor care vor să o ridice în slăvi. Cel puțin patru președinți au fost la Paris în vizite oficiale și în vizite de lucru. Și Snegur și Lucinschi și Voronin. Și eu am fost în 2018 și la Palatul Elysee am fost împreună cu soția. De aceea, doamna președinte, dați-le din deget consilierilor care vă scriu speech-uri să fie mai atenți”, a conchis Dodon.

Reacția vine în urma vizitei oficiale a președintei Maia Sandu la Paris, la invitația președintelui francez. Emmanuel Macron a menționat că este pentru prima oară în 24 de ani când un președinte al Republicii Moldova efectuează o vizită oficială la Palatul Elysee.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: