Dodon, după sesizarea CC: „Socialiștii vor face uz de toate căile pentru a nu admite alegeri anticipate”
Full Article 2 minutes read

Dodon, după sesizarea CC: „Socialiștii vor face uz de toate căile pentru a nu admite alegeri anticipate”

Socialiștii vor face uz de toate căile legale, pentru a nu admite alegeri parlamentare anticipate. Este reacția președintelui Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, după anunțul șefei statului, privind sesizarea Curții Constituționale în vederea constatării circumstanțelor pentru dizolvarea legislativului.

Igor Dodon a venit cu o reacție după ce Maia Sandu a anunțat că a sesizat CC, în vederea constatării circumstanțelor pentru dizolvarea parlamentului. Acesta a acuzat președinta țării că ar fi preocupată doar de mandatele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Cu regret, constatăm că pe doamna Maia Sandu nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus pentru partidul ei, PAS. Ea vrea anticipate. Acesta e răspunsul ei pentru pandemie, pentru orice criză și orice problemă din societate. (…) Declaram că socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie, pentru a proteja cetățenii și a-i asigura cu cel puțin 1 milion de vaccinuri”, a scris Igor Dodon.

Fostul președinte a argumentat că alegerile anticipate sunt extrem de periculoase până când nu vor fi vaccinați cel puțin 300-400 de mii de oameni.

„Dacă Maia Sandu e gata să provoace prin anticipate o catastrofă morală și umanitară și să tripleze numărul de oameni care vor muri zilnic în plină campanie electorală, noi nu suntem de acord cu astfel de acțiuni cinice din partea Președintelui, care este gata să supună unui risc iminent viața oamenilor, din ambiții personale și de partid”, a mai scris Dodon.

***

Amintim că Maia Sandu a declarat pe 29 martie că a sesizat Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor de dizolvare a parlamentului. Anunțul a fost făcut în urma consultărilor cu fracțiunea PSRM și reprezentanții Platformei „Pentru Moldova”, din care face parte și fracțiunea Partidului „ȘOR”.

Ulterior, consilierul prezidențial Olesea Stamate a anunțat că sesizarea la Curtea Constituțională a fost depusă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: