Dodon: Parlamentul va ridica starea de urgență de îndată ce va avea ocazia de a numi un nou guvern
Full Article 2 minutes read

Dodon: Parlamentul va ridica starea de urgență de îndată ce va avea ocazia de a numi un nou guvern

Parlamentul va ridica starea de urgență de îndată ce va avea ocazia de a numi un nou guvern. Despre acest lucru a anunțat liderului Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unei emisiunii de la postul de televiziune „Primul în Moldova”. Potrivit lui Dodon, dacă majorității parlamentare i s-ar permis să numească un guvern condus de Vladimir Golovatiuc, atunci nu ar fi existat stare de urgență.

„Pentru a anula starea de urgență trebuie să avem cel puțin 350-400 de mii de persoane vaccinate, iar medicii trebuie să spună clar că nu vor mai exista focare de infecții. Ori, trebuie numit un guvern cu funcții depline. De îndată ce președintele se întoarce în domeniul constituțional sau Curtea Constituțională decide că putem numi un guvern, parlamentul va anula starea de urgență în aceeași zi”, a spus Dodon.

De asemenea, Dodon a vorbit și despre ședința Curții Constituționale (CC) din 15 aprilie, la care se va analiza sesizarea președintei Maiei Sandu de dizolvare a parlamentului.

Dodon a menționat că, în conformitate cu Constituția și deciziile Comisiei de la Veneția, CC trebuie să decidă că nu există motive pentru dizolvarea legislativului. „Dar, cunoscând ce presiunii se exercită asupra Curții Constituționale din partea Maiei Sandu, nu exclud că decizia poate fi diferită”, a spus Dodon. Politicianul a subliniat că PSRM este pregătit pentru toate scenariile posibile. „În 2019, nu am recunoscut dizolvarea parlamentului, anunțată de Curtea Constituțională la indicația lui Plahotniuc”, a reamintit Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: