Dodon pleacă la Moscova, pentru a negocia livrarea vaccinului rusesc în Moldova
Full Article 2 minutes read

Dodon pleacă la Moscova, pentru a negocia livrarea vaccinului rusesc în Moldova

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon va efectua o vizită la Moscova pe 30 martie. Acolo, socialistul va purta discuții privind livrarea în Moldova a vaccinului rusesc Sputnik V, informează portalul Коммерсантъ, care îl citează pe deputatul PSRM Bogdan Țîrdea. 

Anterior, Igor Dodon a discutat despre termenele de livrare cât mai urgentă în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik-V cu ambasadorul Rusiei în Moldova Oleg Vasnețov. Socialistul a dat asigurări că la Chișinău vor ajunge primele seruri rusești în cel mai apropiat timp și, în primul rând, în calitate de ajutor umanitar.

În ajun, ambasadorul Rusiei a avut o întrevedere cu președinta țării, Maia Sandu. Șefa statului a precizat că a discutat cu Oleg Vasnețov inclusiv despre asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri.

De asemenea, Maia Sandu a anunțat că a trimis o scrisoare președintelui rus Vladimir Putin, prin care a solicitat un lot de vaccinuri împotriva coronavirusului.

O vizită la Moscova va întreprinde în această săptămână și liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, pentru a discuta despre livrarea vaccinului rusesc Sputnik V în regiunea transnistreană. Administrația locală nu a precizat data deplasării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: