Dodon, precizări după ce a criticat bombardamentul Rusiei în Ucraina: „Nu am condamnat niciodată agresiunea unei țări împotriva alteia”
Full Article 3 minutes read

Dodon, precizări după ce a criticat bombardamentul Rusiei în Ucraina: „Nu am condamnat niciodată agresiunea unei țări împotriva alteia”

Fostul șef de stat Igor Dodon a venit cu unele clarificări în urma declarațiilor sale cu privire la bombardamentele Federației Ruse în Ucraina. Dodon spune că nu a condamnat niciodată agresiunea unei țări împotriva alteia. O va condamna, spune el, doar dacă Moldova va fi atacată. Cât despre bombardamentele din Ucraina, Dodon menționează că „pentru noi aceasta este o problemă”. „Nu cred că cineva va spune că este bine”, a menționat Dodon. 

„Nu am condamnat niciodată agresiunea unei țări împotriva alteia. Voi condamna agresiunea doar dacă, Doamne ferește, cineva ne va ataca pe noi. Relația dintre Rusia și Ucraina – este treaba lor. Pentru noi, acestea sunt două popoare prietenoase și trebuie să fim în relații bune cu ambele”, a comunicat Dodon pe Telegram.

Dacă pentru Publika.md Dodon a menționat că condamnă bombardamentele Rusiei din Ucraina, acum fostul șef de stat spune: „Cât despre bombardamente, care au lăsat Moldova fără curent electric săptămâna trecută – cu siguranță, pentru noi aceasta este o problemă. Nu cred că cineva va spune că este bine. Dar întrebarea principală este: ce facem în continuare? Și întreb autoritățile: de ce nu s-a făcut nimic până acum ca să nu depindem de Odesa? Fiindcă acum dacă se deconectează lumina la Odesa, nu este nici la noi”, a comunicat Dodon.

El a mai adăugat că „trebuie să găsim urgent o soluție tehnică, astfel încât să nu se repete situația care s-a petrecut săptămâna trecută”.

***

De menționat, cu puțin timp în urmă, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a condamnat bombardamentele Rusiei în Ucraina. El a spus că din cauza atacului, Republica Moldova a rămas fără energie electrică. Totodată, fostul șef de stat a mulțumit României pentru energia electrică „chiar dacă e mai scumpă”.

„Este foarte tragic pentru noi, pentru că din cauza la aceste bombardamente ale Federației Ruse asupra Ucrainei, noi am rămas fără energie electrică. Eu cred că pentru noi aceasta este foarte grav”, a spus Dodon. Întrebat dacă condamnă acest lucru, fostul șef de stat a răspuns: „Evident, noi am rămas fără lumină, și dumneavoastră, și eu acasă la mine. La Buiucani mai repede s-a aprins, dar în unele regiuni a durat și 24 de ore. Închipuiți-vă, nu dea domnul așa ceva la iarnă, când în plină iarnă să se stingă lumina pe o „sutcă” (24 de ore, nota redacției). Ce fac oamenii?”, a adăugat Dodon.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: