Dodon și-ar asuma prerogativele parlamentului? Pro Moldova sesizează Curtea Constituțională
Full Article 2 minutes read

Dodon și-ar asuma prerogativele parlamentului? Pro Moldova sesizează Curtea Constituțională

Grupul politic Pro Moldova, din care fac parte 7 foști deputați ai Partidului Democrat din Moldova (PDM), a anunțat vineri, 6 martie, într-o conferință de presă, că va sesiza Curtea Constituțională, privind implicarea președinției, ca instituție, în stabilirea politicii externe a țării. 

„Avem un președinte al țării, ca instituție, care își asumă unele competențe pe dimensiunea politicii externe. Există ministrul de externe și există parlamentul. Parlamentul este cel care, potrivit Constituției, stabilește direcția polticii externe a țării. Moldova este o republică parlamentară. Înțelegem dorința președintelui de a merge peste hotare, de a face fotografii cu liderii globali. Se cheltuie foarte mult pe aceste deplasări, dar ce are cetățeanul din aceste deplasări?”, a argumentat Andrian Candu.

Totodată, deputatul a anunțat înregistrarea unui proiect de modificare a hotărârii parlamentului, privind redenumirea zilei de 2 martie, din „Ziua memoriei” în „Ziua memoriei și recunoștinței”.

Dacă va fi aprobat, în data de 2 martie ar urma să fie organizate expoziții, evenimente și conferințe și discuții cu veteranii, pentru ca aceștia să fie invitați prin școli și instituții și să povestească ce s-a întâmplat pe 2 martie 1992.

De asemenea, Andrian Candu a anunțat că începând cu săptămâna viitoare va începe colectarea semnăturilor în localități și raioane, în vederea înregistrării oficiale a formațiunii.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: