Doi deputați din PSRM și PDM și un fost administrator al aeroportului, vizați în controalele ANI
Full Article 2 minutes read

Doi deputați din PSRM și PDM și un fost administrator al aeroportului, vizați în controalele ANI

Doi deputați din Partidul Socialist (PSRM) și Partidul Democrat (PDM), vizați în controalele Inspectoratului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Despre aceasta a fost anunțat într-un comunicat de presă emis de ANI, care în perioada 08-12 februarie 2021, a inițiat zece controale. Astfel, potrivit comunicatului, un deputat este verificat pentru posibila nerespectare a regimului juridic al averii, iar cel de-al doilea deputat este vizat în procedura de control al incompatibilităților de funcție. 

În cadrul controlului averii sunt verificați și un fost administrator al aeroportului Internațional Chișinău, precum și un președinte de raion. Alte trei controale au fost inițiate pe numele a trei primari din raioanele Ialoveni și Drochia.

În cadrul verificărilor inițiate figurează și un șef al unui Centru de Sănătate Publică din raionul Cantemir.

Inspectorii de integritate au emis opt acte de constatare a încălcării regimurilor juridice al conflictelor de interese și incompatibilităților. Aceste încălcări au fost admise de un vicedirector de Spital raional, un fost director de Teatru din Bălți, un fost șef de secție de cultură din Taraclia și alți trei primari din raioanele Soroca, Fălești. Aceștia au fost verificați și constatați cu conflicte de interese admise în timpul exercitării funcțiilor date, iar un consilier local din raionul Glodeni a deținut simultan încă o funcție.

Șapte cauze contravenționale au fost pornite pe numele a unui fost șef al IGP, vicepreședinte al raionului Strășeni, funcționar public din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat, trei consilieri locali din Cricova municipiul Chișinău și un consilier local din raionul Șoldănești. Aceștia ar putea fi sancționați pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: