Doi executori judecătorești au rămas fără licență. Litvinenco: Ilegalități și bătaie de joc
Full Article 1 minutes read

Doi executori judecătorești au rămas fără licență. Litvinenco: Ilegalități și bătaie de joc

Doi executori judecătorești au rămas fără licență. Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco anunță pe 19 ianuarie că a emis ordinele de retragere a licențelor și de încetare a activității executorilor judecătorești în privința lui George Boțan și Nicolae Pașa. 

Ministrul spune că judecătorii „au încălcat în mod grosolan legislația”.

„Am emis astăzi ordinele de retragere a licențelor și de încetare a activității executorilor judecătorești George Boțan și Nicolae Pașa. Acestea au la bază deciziile colegiului disciplinar prin care s-a constatat că acești doi executori au încălcat în mod grosolan legislația, atribuțiile lor și nu au respectat hotărâri ale instanțelor de judecată”, susține oficialul de la justiție.

„Sper ca deciziile date să fie un semnal clar că ilegalitățile și bătaia de joc față de oameni să fie oprite, iar persoanele cărora le-au fost delegate niște atribuții ale statului, cum ar fi executori judecătorești și alte profesii juridice, urmează să activeze doar în conformitate cu legea și cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului”, a conchis Litvinenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: