Doi polițiști au fost agresați la Hâncești. Unul a fost rănit cu un ciob în zona feței (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Doi polițiști au fost agresați la Hâncești. Unul a fost rănit cu un ciob în zona feței (VIDEO)

Doi polițiști au fost atacați în stradă de mai multe persoane. Suspecții sunt cercetați penal. Incidentul a avut loc în seara de 7 aprilie, în raionul Hâncești.

Poliția a fost alertată în jurul orei 18:00, de către un polițist care a solicitat intervenția colegilor, menționând că a fost atacat de către cinci persoane în stradă, în satul Boghiceni.

La fața locului, polițiștii au stabilit că cinci persoane, patru bărbați și o femeie, aflându-se într-un automobil de marca VAZ, au urmărit, după care au blocat și atacat un VW Caddy, în care se afla ca pasager un angajat al Inspectoratului de Poliție Hîncești. După ce au oprit automobilul, suspecții au deschis forțat mijlocul de transport și au deteriorat geamurile. Polițistul a fost amenințat cu vătămarea integrității corporale, iar în consecință, un ciob de sticlă de la geamul spart, i-a provocat o leziune în regiunea feței. De asemenea, șoferului i-au fost aplicate multiple lovituri cu pumnii.

În momentul documentării, indivizii au manifestat un comportament agresiv și nesupunere cerințelor legale ale angajaților, iar femeia a lovit un alt angajat al poliției în regiunea capului.

Deoarece erau agresivi și au opus rezistență, aceștia au fost reținuți, aplicându-se forța fizică și mijloacele speciale.

În acest caz au fost inițiate cauze penale pentru huliganism și ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească și refuzul testării alcoospice pentru stabilirea stării de ebrietate.

Suspecții riscă până la 8 ani de închisoare, de la 200 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu anularea dreptului de a conduce.

Totodată, pe faptul ultragierii angajaților poliției, cât și pe faptul aplicării de către polițiști a forței fizice și a mijloacelor speciale, urmează a fost sesizată Procuratura raionului Hîncești.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: