Doi top manageri ai Gazprom au fost găsiți morți în ultimele două luni, în condiții suspecte
Full Article 2 minutes read

Doi top manageri ai Gazprom au fost găsiți morți în ultimele două luni, în condiții suspecte

Portalul Novaya Gazeta a publicat pe 7 martie un material despre cele două morți suspecte înregistrate în doar două luni în rândul conducerii concernului rus Gazprom. Este vorba despre Alexandr Tiuliakov și Leonid Șuliman, găsiți fără viață pe 25 februarie și 30 ianuarie.

Corpul neînsuflețit a lui Alexandr Tiuleakov (61 de ani) a fost descoperit de concubina sa și fostul ei soț. Adjunctul directorului general pentru securitate corporativă al Centrului unificat de plăți al Gazprom (Единого расчетного центра «Газпрома») – considerat trezoreria companiei, a fost găsit mort în garajul locuinței sale. Toate semnele ar indica o sinucidere.

Doi top manageri ai Gazprom au fost găsiți morți în ultimele două luni, în condiții suspecte

Александр Тюляков. Фото: «Газпром»

O sursă a jurnaliștilor Novaya Gazeta din rândul anchetatorilor a menționat că bărbatul s-ar fi spânzurat, iar în apropierea sa era un bilet. În timp ce criminaliștii lucrau, la fața locului au ajuns mai mulți bărbați corpolenți cu trei mașini de teren. Aceștia au spus că lucrează pentru serviciul de securitate al Gazprom, după care au înconjurat regiunea și au alungat polițiștii și anchetatorii.

Localitatea Leninskii din regiunea Vîborgski este considerată o zonă de trai exclusivistă pentru top managerii Gazprom. Potrivit estimărilor, în prezent, valoarea minimă a unei case în regiune este de $500 mii.

Este al doilea caz de suicid înregistrat în localitate de la începutul anului. Pe 30 ianuarie, a fost descoperit corpul neînsuflețit al lui Leonid Șuliman (60 de ani), șeful serviciului de transport al „Gazprom Invest”. Acesta se afla în baia locuinței sale. În apropiere a fost descoperit un bilet în care bărbatul dă vina pe dureri insuportabile la piciorul fracturat în timpul vacanței de iarnă.

Conținutul biletului a provocat îndoiala anchetatorilor cu privire la veridicitatea acesteia. Puțin probabil că Șuliman nu-și putea permite analgezice calitative. Dar faptul că, la sfârșitul anului 2021, au avut loc verificări în cadrul departamentului transport ne-a permis să presupunem că adevăratele motive ale sinuciderii ar putea să nu aibă legătură cu durerile de picior”, se arată în articol.

Portalul fontanka.ru a scris anterior că, în ajunul morții, Tiuliakov a fost văzut bătut. Circumstanțele în care top managerul Gazprom a fost agresat fizic rămân necunoscute.

Anchetatorii ruși nu au comentat cele două decese. Nici reprezentanții Gazprom nu au fost de acord să ofere vreo declarație.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: