Dorin Recean, despre digitalizarea educației: „Cel mai bun lucru pe care-l putem face e să fim alături de copii”

Premierul Dorin Recean a participat sâmbătă, 24 mai, la o conferință dedicată educației, alături de peste 400 de profesori, directori de școală, cercetători și studenți. În cadrul evenimentului a fost discutat viitorul școlii într-o lume digitalizată și impactul inteligenței artificiale asupra educației.

În deschiderea conferinței, prim-ministrul Dorin Recean a accentuat că integrarea noilor soluții digitale și urmarea tendințelor moderne în educație sunt esențiale pentru a corespunde actualității și nevoilor în schimbare a copiilor și adolescenților.

Totodată, prim-ministrul s-a referit la impactul tehnologiilor digitale asupra dezvoltării emoționale și cognitive a copiilor, a atras atenția asupra riscurilor asociate cu dezinformarea și bullyingul online, dar și asupra oportunităților de a stimula curiozitatea și învățarea autentică.

„Am convingerea că generația aceasta se va descurca în moduri pe care noi încă nu le cunoaștem și nici nu ni le imaginăm. Pentru că ei au libertatea de gândire și creativitatea să găsească drumul optim. Cel mai bun lucru pe care-l putem face este să le fim alături pe acest drum al căutărilor, să fim reperul lor. Să le demonstrăm prin fapt că empatia, cooperarea, libertatea de gândire, curajul căutării au o putere imensă”, a spus premierul.

În context, șeful Executivului a mulțumit tuturor profesorilor și specialiștilor în educație pentru eforturile de a face școala mai bună. „Faptul că ne punem întrebări despre mintea umană, școală, inteligența artificială, despre nevoile adolescenților și cum să creștem copii fericiți înseamnă că îmbunătățirea actului educațional deja a început. Sunt întrebări complicate, fără răspunsuri unice, și mă bucur că suntem împreună aici să găsim ce e mai bun pentru copiii noștri”, a adăugat prim-ministrul Dorin Recean.

Conferința a reunit cadre didactice, cercetători, psihologi și specialiști în educație care au abordat subiecte precum conținutul educațional și metodele didactice în era digitală, etica digitală și sănătatea mintală a elevilor.

Săptămâna Educației este organizată de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, al doilea an consecutiv. Aceasta include evenimente dedicate celor mai importante inițiative din domeniul educației, care implică toți actorii din sistemul educațional – cadre didactice, elevi, părinți, studenți și reprezentanți ai autorităților.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Eric Vryn/Getty Images

Inundații în Texas: cel puțin 24 de persoane au murit; peste 20 de copii sunt dați dispăruți

În partea centrală a statului Texas, SUA, pe 4 iulie, a avut loc o inundație majoră cauzată de o ploaie torențială. Potrivit BBC, cel puțin 24 de persoane au murit, iar alte 25 sunt date dispărute. Conform informațiilor din presă, au dispărut aproximativ 23 de persoane dintr-o tabără creștină de vară pentru fete, Camp Mystic, situată în această zonă. Salvatorii au reușit să evacueze 237 de persoane.

„Râul Guadalupe din Hunt continuă să crească rapid și a atins a doua cea mai mare cotă din întreaga istorie a măsurătorilor, depășind nivelul inundațiilor din 1987”, au anunțat despre inundații reprezentanții Serviciului Național de Meteorologie al SUA.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a numit evenimentul o catastrofă și a semnat o declarație de urgență, oferind salvatorilor acces la toate resursele necesare. Guvernatorul a promis, de asemenea, că căutările persoanelor dispărute vor continua neîntrerupt. Pentru salvarea și evacuarea locuitorilor, în stat au fost implicate elicoptere și vehicule militare tactice. În total, serviciile de urgență au salvat 237 de persoane.

Președintele SUA, Donald Trump, a numit inundațiile „șocante și îngrozitoare”. În tot statul, evenimentele festive dedicate Zilei Independenței de 4 iulie au fost anulate.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: