Dorin Recean va susține partidul de guvernare în campania electorală pentru locale: „O să mă întâlnesc cu cetățenii, împreună cu echipa PAS”
Full Article 2 minutes read

Dorin Recean va susține partidul de guvernare în campania electorală pentru locale: „O să mă întâlnesc cu cetățenii, împreună cu echipa PAS”

Premierul Dorin Recean va susține Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) în campania electorală pentru alegerile locale și va efectua vizite în localitățile din țară, alături de formațiune, în acest scop. Precizarea a fost făcută prim-ministru în cadrul ediției din 6 octombrie a emisiunii „Puncte de Reflecție”, de la Vocea Basarabiei. Oficialul a dat asigurări că nu va folosi resursele statului pentru a promova PAS în campania electorală, ci pe cele proprii.

În cadrul emisiunii, moderatoarea a menționat că unele persoane „se tem că guvernarea ar putea utiliza resursa administrativă” în campania electorală. „Putem spune clar că această resursă administrativă nu va fi folosită în campania electorală?”, l-a întrebat aceasta pe premier.

„Nu este și nu va fi folosită. Și eu, la fel, voi utiliza resursele personale ca să merg să vizitez cetățenii și să fiu alături de echipa PAS în campania electorală la locale”, a spus șeful Guvernului.

Întrebat ce înseamnă că va utiliza resursele persoanele, premierul a spus: „Asta înseamnă că în afara orelor de lucru, merg cu mașina personală și mă întâlnesc cu cetățenii, împreună cu echipa PAS”.

În acest context, menționăm că Dorin Recean nu este membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, însă, în februarie 2023, a ajuns în fruntea Guvernului cu votul de încredere a 62 de deputați PAS. De atunci, prim-ministrul a participat la diverse activități ale PAS: a distribuit ziare de partid, a luat parte la Congresul Național Politic al formațiunii și, cel mai recent, pe 6 octombrie, a participat la lansarea în campania electorală a candidatului formațiunii de guvernământ la funcția de primar al Chișinăului Lilian Carp.

De altfel, pe 18 februarie 2023, la două zile după ce a fost învestit în funcția de prim-ministru, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu este membru PAS, însă „ar fi onorat să aibă o invitație” în acest sens. Premierul a precizat atunci că dacă ar fi invitat să adera la PAS, „nu ar spune nu”.

***

Precizăm că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, drintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: