FOTO PAS s-a întrunit la Consiliul Național Politic. Maia Sandu și Dorin Recean, prezenți deși nu sunt membri
Full Article 3 minutes read

FOTO PAS s-a întrunit la Consiliul Național Politic. Maia Sandu și Dorin Recean, prezenți deși nu sunt membri

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) s-a întrunit, pe 10 iunie, în cadrul Consiliului Național Politic. Potrivit formațiunii politice, membrii au adoptat o declarație prin care se angajează să muncească, în continuare, pentru a duce Moldova în Uniunea Europeană. La întrunire a fost prezentă președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean și ministrul Energiei Victor Parlicov, deși aceștia nu sunt membri ai partidului.

„Ne aflăm într-o perioadă de răscruce pentru viitorul Republicii Moldova. Anul 2023 este un an în care trebuie să avansăm ireversibil în calea noastră europeană – să deschidem negocierile de aderare la Uniunea Europeană și să construim Uniunea Europeană acasă. Este un efort mare, care nu ține doar de deputați, miniștri, dar de fiecare funcționar de la nivel central sau local, și de societate în ansamblu. Îndeplinirea aspirației noastre europene depinde de fiecare moldovean aflat în țară sau peste hotare. Depinde de alegerile pe care le facem și de modul în care știm să ne apărăm democrația.

În același timp, în 2023 avem alegeri locale, la care oamenii își vor alege primarii și consilierii locali pentru următorii 4 ani, cei care vor fi responsabili să construiască sate europene și să ridice nivelul de trai în localitățile noastre. Echipa PAS pentru alegerile locale – echipa Europa – se va concentra asupra acestui obiectiv prioritar – realizarea de proiecte cu sprijin european la nivel local, îmbunătățirea infrastructurii și modernizarea satelor și orașelor. Împreună cu viitorii primari PAS, sat cu sat, vom aduce Uniunea Europeană în Moldova.

Moldova a parcurs un drum lung și dificil până în acest moment. Cu 4 ani în urmă, în iunie 2019, împreună cu cetățenii dădeam jos cel mai banditesc regim pe care l-a avut Moldova. Uniunea Europeană era un vis îndepărtat. Azi suntem stat candidat la aderarea la UE și suntem aproape de începerea negocierilor de aderare. Avem susținerea Uniunii Europene în acest drum  – prezența celor 49 de lideri europeni la 1 iunie, la Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca, confirmă sprijinul imens acordat Moldovei. Calea europeană este cerută de poporul Republicii Moldova, care a spus răspicat, cu încredere și cu mândrie – „Moldovenii sunt europeni! Locul Moldovei este în Uniunea Europeană”, la 21 mai la Adunarea Moldova Europeană.

Vom îndeplini ce ne-au cerut cetățenii:

  • PAS va munci pentru a duce Moldova în Uniunea Europeană și va susține eforturile Președintei Maia Sandu, a cărei credibilitate a așezat Moldova în rândul țărilor libere și puternice ale lumii.
  • Echipa Europa de primari PAS va acționa unitar pentru realizarea proiectului nostru de țară – Moldova europeană. Primarii PAS vor munci pentru a aduce Uniunea Europeană în fiecare localitate din Moldova.
  • Vom coopta oameni competenți, integri din toate domeniile pentru a îmbunătăți calitatea administrației centrale și locale.

Vom reuși doar păstrând unitatea și muncind împreună. Avem datoria să facem transformările necesare pentru ca până în 2030, Republica Moldova să fie membră cu drepturi depline a familiei europene, pentru că Moldova este europeană”, se arată în textul declarației.

Amintim că reprezentanții formațiunii au anunțat că vor susține, pe 12 iunie, o conferință de presă, în cadrul căreia vor anunța „deciziile Convenției Teritoriale OT Chişinău privind pregătirile pentru alegerile locale în municipiul Chişinău.”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: