Dosarul dublului omor de la Hiliuți: Un inculpat ar fi încercat să se rănească în sala de judecată, în timp ce părinții victimelor cereau dreptate
Full Article 3 minutes read

Dosarul dublului omor de la Hiliuți: Un inculpat ar fi încercat să se rănească în sala de judecată, în timp ce părinții victimelor cereau dreptate

Unul dintre inculpații din dosarul dublului omor din satul Hiliuți, raionul Fălești, ar fi încercat să se rănească chiar în sala de judecată. Între timp, luni, rudele victimelor, ucise la sfârșitul anului trecut într-o fâșie forestieră, au organizat un nou protest în fața Judecătoriei. „Vrem dreptate! Ucigașii trebuie să stea în închisoare!”, au cerut aceștia, potrivit Nord News.

„Sperăm că procesul va fi grăbit, dar mă îndoiesc, pentru că făptașii fac tot posibilul să-l frâneze. Pe data de 24 august, principalul învinuit și-a tăiat venele în sala de judecată pentru că trebuie să facă o nouă expertiză. Au fost efectuate mai multe expertize, nu una”, a mărturisit Natalia Achimov, mama uneia dintre victime ucise anul trecut.

Potrivit sursei citate, doi suspecți se află în detenție, iar trei în arest la domiciliu. Avocatul unuia dintre învinuiți a declarat că omorul ar fi avut loc în alte circumstanțe, iar adevărații ucigași așa și nu ar fi fost identificați.

„De fapt, decesul celor doi băieți a survenit nu în seara de 2 noiembrie, dar, de fapt, cred eu, că în data de 3 spre 4 noiembrie, în alte circumstanțe”, susține Dumitru Buliga, avocatul inculpatului Maxim Chiforiuc.

Avocații familiei victimelor speră că ucigașii își vor primi sentința cât mai curând.

„Doi dintre inculpați au refuzat să facă declarații. Astăzi s-au examinat cereri repetate de numire a unei expertize psihiatrice repetate. Sperăm să închidem dosarul în scurt timp”, a declarat Iana Lichii, avocatul familiei Movilă.

Solicitările apărării de reexaminare au fost respinse, iar următoarea audiere a fost programată pentru 16 septembrie.

Contactată de NM pentru a preciza în ce circumstanțe unul dintre inculpați ar fi încercat să se rănească chiar în instanța de judecată și care este starea de sănătate a acestuia la moment, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Bălți, Eugenia Molceanov nu a răspuns nici apelurilor, nici mesajelor noastre. Redacția a solicitat un comentariu și din partea Procuraturii din Bălți, însă nu a primit niciun răspuns.

Amintim că, anul trecut, doi tineri din Bălți au fost omorâți într-o pădure din satul Hiliuți, raionul Fălești. Motivul crimei. Motivul crimei ar fi faptul că cei doi tineri trișau la jocurile de noroc. Potrivit poliției, victimele ar fi fost bătute în cap cu o rangă de metal. Urmare a tragediei, oamenii legii au reținut șase suspecți. Potrivit Nord News, în luna martie, Sergiu Guzun, unul dintre inculpați, și-a recunoscut vina și a fost condamnat la 17 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: