Dosarul penal de învinuire a fostului ambasador al Moldovei la Moscova Andrei Neguța, trimis în judecată
Full Article 2 minutes read

Dosarul penal de învinuire a fostului ambasador al Moldovei la Moscova Andrei Neguța, trimis în judecată

Dosarul penal de învinuire a fostului ambasador al Moldovei la Moscova Andrei Neguța și a șoferului automobilului reprezentanței diplomatice, în care au fost găsite anabolizante, a fost trimis în judecată. Despre aceasta a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCCOS), pe 8 decembrie.

Totodată, procurorii PCCOCS continuă urmărirea penală pentru stabilirea celorlalți făptuitori, cu individualizarea acțiunilor și circumstanțelor faptei, precum și pentru identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegii. Suplimentar, procurorii au dispus desfășurarea investigațiilor financiare-paralele, care sunt în curs de derulare.

Amintim, tentativa de contrabandă a fost contracarată la postul vamal Palanca, în decembrie 2020. Ulterior capturării mărfii, oamenii legii au estimat valoarea anabolizantelor ridicate la peste opt milioane de lei. Pe lângă anabolizante, autoritățile au depistat și substanțe psihotrope în marfa examinată. Lotul de marfă continuă să fie păstrat în camera corpurilor delicte a Serviciului Vamal.

Pe 28 decembrie 2020, Andrei Neguța a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante. Pe 30 decembrie, acesta a fost pus sub învinuire pentru complicitate la contrabandă. În aceeași zi, diplomatul a fost plasat în arest la domiciliu. Ulterior, fostul ambasador a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar.

În legătură cu aceste acțiuni, diplomatul a fost rechemat din funcție.

Potrivit legii, fapta incriminată se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 3 la 10 ani.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: