Dosarul privind excluderea AUR din cursa electorală. CSJ a respins recursul depus de Congresul Civic (DOC)
Full Article 2 minutes read

Dosarul privind excluderea AUR din cursa electorală. CSJ a respins recursul depus de Congresul Civic (DOC)

Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) au respins ca inadmisibil recursul depus de Partidul „Congresul Civic” împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău din 13 iunie 2021, prin care s-a cerut anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind înregistrarea în campania
electorală a Partidului Politic „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR).

„Recursul depus de Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic”, prin intermediul reprezentantului cu drept de vot consultativ, Palii Alina, se declară inadmisibil. Încheierea este irevocabilă”, se arată în decizia Curții Supreme de Justiție.

Mai exact, recursul a fost respins din motiv că a fost depus de „o persoană neîmputernicită”.

„Alina Palii nu a fost împuternicită în modul prevăzut de lege de a semna şi depune cererea de recurs în interesele recurentului Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic”, motiv ce impune Completul specializat pentru examinarea acţiunilor în contencios administrativ să ajungă la concluzia de a conchide că recursul este depus de către o persoană neîmputernicită şi urmează a fi declarat inadmisibil”, se mai arată în decizia CSJ.

Dosarul nr.3ra-715/21 by Maxim Stratan on Scribd

Pe 7 iunie, Congresul Civic a solicitat excluderea AUR din cursa electorală. Printre motivele invocate se numără faptul că, în lista candidaților propuși la funcția de deputat, figurează doi lideri ai altor partide – ceea ce înseamnă că AUR ar fi trebuit să depună documentele de înregistrare la Comisia Electorală Centrală în calitate de bloc electoral (pentru blocurile electorale, pragul de accedere în parlament este mai înalt).

Pe 8 iunie, Curtea de Apel a respins solicitarea privind eliminarea din cursa electorală a AUR. În decizia Curții se arată că „Valeriu Munteanu şi Dorin Chirtoacă, candidaţii de la poziţiile nr. 3 şi 4 din lista partidului înregistrat prin hotărârea contestată, la care se referă reclamantul, au prezentat acte doveditoare care confirmă încetarea calităţii de membru al unui alt partid şi aderarea acestora la Partidului Politic Alianţa pentru Unirea Românilor”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: