Două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul a ajuns la 6 persoane
Full Article 1 minutes read

Două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul a ajuns la 6 persoane

Două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute de Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul unei conferințe de presă. 

Potrivit sursei citate, ambele persoane au revenit din Italia. Starea pacienților este de gravitate medie. Astfel, numărul cazurilor confirmate în Republica Moldova a ajuns la 6 persoane.

De asemenea, Dumbrăveanu a comunicat că „sunt încă două cazuri suspecte la spitalul „Toma Ciorbă”, iar la spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii, avem 6 persoane. Este vorba despre un părinte și 5 copii”.

„În contextul mamei cu copilul, care ieri a refuzat spitalizarea și care chiar a fugit din instituția medico-sanitară, atât mama, cât și copilul sunt spitalizați, sunt izolați și au fost prelevate probele corespunzătoare”, a mai spus Dumbrăveanu.

În acest contextul, Igor Dodon a declarat că „avem suficienți specialiști, medici, spații, utilaje și medicamente pentru toate scenariile. Noi avem totul pregătit, inclusiv ventilatoarele care sunt pentru cazurile extreme”. Ministra Sănătății a informat că dispunem de 500 de unități de aparate pentru respirație susținută.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: