Două proteste se vor desfășura luni în capitală – la Comisia Electorală Centrală și la Consiliul Concurenței
Full Article 2 minutes read

Două proteste se vor desfășura luni în capitală – la Comisia Electorală Centrală și la Consiliul Concurenței

Luni, 7 iunie, în capitală, se vor desfășura două proteste: în fața sediului Consiliului Concurenței și în fața Comisiei Electorale Centrale. Manifestațiile au fost anunțate pentru ora 11:00 și, respectiv, pentru ora 12:00.

Prima manifestație va începe la ora 11:00 și este organizată de Platforma Demnitate și Adevăr (DA). Membrii și susținătorii formațiunii vor protesta în fața sediului Consiliului Concurenței, față de majorările prețurilor la carburanți, pe care aceștia le consideră nejustificate.

O altă demonstrație se va desfășura la ora 12:00, în fața sediului CEC. Prima formațiune care și-a anunțat intenția de a protesta a fost Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Inițiativa vine ca urmare a deciziei CEC, din 5 iunie, cu privire la deschiderea a 139 de secții de votare în diaspora pentru scrutinul parlamentar din 11 iulie, și nu 190, așa cum a propus Ministerul de Externe.

În fața CEC va protesta și Platforma DA. Andrei Năstase, președintele formațiunii, a anunțat că juriștii partidului deja lucrează la o contestație împotriva hotărârii CEC. Mai mult, membrii Platformei DA vor sesiza și Procuratura Generală cu privire la cele întâmplate.

„Luni vom protesta la Consiliul Concurenței, iar după aceasta vom merge la CEC, unde vom protesta în apărarea drepturilor cetățenilor noștri din diaspora. CEC, în loc să deschidă mai multe secții, încalcă drepturile”, a menționat Năstase.

Au anunțat că vor contesta decizia CEC și membrii Partidului Unității Naționale (PUN). Iar Blocul electoral „RENATO USATÎI” a depus deja o contestație în acest sens la Curtea de Apel Chișinău.

Și președinta țării Maia Sandu a calificat inițiativa drept „o batjocură” și a somat CEC să își revadă hotărârea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: